logo

LİDER, Dünyanın En Büyük Mülteci Kampına Ulaşmayı Başardı

LİDER, Dünyanın En Büyük Mülteci Kampına Ulaşmayı Başardı

LİDER, Dünyanın En Büyük Mülteci Kampına Ulaşmayı Başardı

Kağıthane’nin en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olan LİDER Kağıthane İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği, 2017 Kurban Organizasyonu Afrika, Kenya’da düzenledi ve emanetleri yerine ulaştırdı.

2017 Kurban Organizasyonuna LİDER Başkanı Hüseyin Akgül ve Başkan Yardımcısı Murat Altınay vekâleten katıldı. Alınan vekâletlerle orda kurbanların kesilmesini ve dağıtılmasını sağladılar.

Kurban bayramı dolayısıyla Türkiye’de ve Dünya’nın dört bir yanında Müslümanlar kurban ibadetlerini yerine getirirken Lider, uzak coğrafyalarda yılda bir sadece Kurban bayramında Kurban etlerini gözleyen Mültecileri unutmayarak Kurbanlıklarını paylaştı.

İstanbul Merkezli LİDER Kağıthane İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği, Kurban Bayramı dolayısıyla Türkiye’den vekaletlerini aldığı Kurbanları Dünya’nın en büyük ve en mağdur bölgelerinden birisi olan Dadaap Mülteci kampındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için Türkiye’den binlerce kilometre uzaklıktaki Kenya’ya ulaştırırken giyim yardımında bulundu.

Kenya ile Somali sınır bölgesinde Kenya topraklarında kalan Dadaap Mülteci Kampına ulaşmak için LİDER ekibi, 7 Saatlik uçak, 6 saatlik normal kara yolu 3 saatlik ise tozlu dumanlı stabilize yolculuğu sonrasında vardı.

Bayram Namazı sonrasında Kurbanlıkların kesimine başlayan LİDER ekibi, Dadaab’da zorlu yaşam koşulları altında hayatta kalma mücadelesi veren mültecilere yüzlerce kurbanlığın etlerini ulaştırdı.

Kurban etleri ile beraber yanlarında getirdikleri sadakaları da ihtiyaç sahiplerine ulaştıran LİDER, yoksul mültecilere büyük sevinç yaşattı.

Garissa eyaletinde faaliyet sürdüren Medreselere de nakdi yardımda bulunan LİDER’in Başkanı Hüseyin Akgül, “Bizler sadece İmam Hatip Mezunları derneği olmanın ötesine geçerek ümmet olma şuuru ve bilinciyle, kıtalar ötesi ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşarak onlarla kardeşliğimizi pekiştirmek ve bu kardeşliği kılabilmek için elimizden gelen maddi ve manevi  yapılabilecek tüm çalışmaları ortaya koymak için gayretlerimizi arttıracağız.” şeklinde konuştu.

Kurbanlarımız Müslüman Kardeşlerimize Ulaştı

Akgül, Türkiye’den Kenya’ya oluşturdukları kardeşlik köprüsü ile beraber, burada zorlu yaşam koşulları altında olan mültecilere bir nebzede olsa yardımcı olmanın sevincini yaşadıklarını belirtirken, yılda bir de olsa et gören Dadaaplı mültecilerin hayır duasını almanın kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini söyledi.

Amaçlarının sadece Kurban eti dağıtmak değil, Kurban Bayramını vesile kılarak kardeşlik bilincini arttırmak olduğunu vurgulayan Akgül, gönül köprülerinin temelini daha da sağlamlaştırmak ve kardeş olma şuuruyla üzerlerine düşeni yapmak için azimli çalışmalarını arttıracaklarını ifade etti.

LİDER Başkan Yardımcısı Murat Altınay, “Her yıl düzenli olarak düzenlediğimiz Kurban organizasyonunu bu sene Kenya’da gerçekleştirdik. Kurban Bayramında Somali sınırındaki Kenya-Dadap Mülteci Kampında kurbanlarımızı kestik. Bu kampta resmi rakamlara göre 300 bin, gayri resmi rakamlara göre 450-500 bin kişi yaşıyor. Bunların hepsi Müslüman olup Somali’deki iç savaş yüzünden buraya göç etmek zorunda kalmışlardır. Bu kampta Mezunlarımızın ve Mensuplarımızın bağışladığı toplam 600 adet küçükbaş kurban kestik ve dağıttık. 374 kurban mezunlarımız adına kesilmiştir. Bu vesileyle bizlere destek veren tüm mezunlarımıza ve mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

LİDER, Kurban bağışlarının yanı sıra çocuklara da çeşitli hediyeler de dağıttı.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
1828 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.