logo

LİDER Mogadişu’da Yüzleri Güldürdü

LİDER Mogadişu’da Yüzleri Güldürdü

LİDER Mogadişu’da Yüzleri Güldürdü

Hayırseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Kağıthane’nin en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olan LİDER Kağıthane İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği Mogadişu’da bu bayram da yüzleri güldürdü.

LİDER, 2020 Kurban Organizasyonunu Afrika’nın doğusunda, Hint Okyanusu kıyısında bulunan Somali devletinin başkenti Mogadişu’da düzenledi ve emanetleri yerine ulaştırdı.

LİDER Başkanı Hüseyin Akgül’ün Hasbahçe Gazetesine verdiği bilgiye göre LİDER, bu yıl yaklaşık 672 kurban hissesini 5 bin Somalili ihtiyaç sahibine ulaştırdı.

Covid-19 Salgını nedeniyle 2020 Kurban Organizasyonuna LİDER Başkanı Hüseyin Akgül ve Başkan Yardımcısı Murat Altınay katılamadı. LİDER adına Mogadişu’daki Sivil Toplum Örgütleri, İstanbul ve Kağıthane’den 672 kişiden alınan vekâletlerle 96 büyükbaş kurbanların kesilmesini ve dağıtılmasını sağladı.

Müslümanlar, kurban bayramı dolayısıyla Türkiye’de ve Dünya’nın dört bir yanında kurban ibadetlerini yerine getirirken LİDER, uzak coğrafyalarda yılda bir sadece Kurban bayramında Kurban etlerini gözleyen Afrikalı kardeşlerimizi unutmayarak kurbanlıklarını paylaştı.

İstanbul Merkezli LİDER Kağıthane İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği, Kurban Bayramı dolayısıyla Türkiye’den vekaletlerini aldığı Kurbanları, Dünya’nın en büyük ve en mağdur bölgelerinden birisi olan Afrika’nın doğusunda, Hint Okyanusu kıyısında bulunan Somali’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için Türkiye’den binlerce kilometre uzaklıktaki Mogadişu’ya ulaştırdı.

Bayram Namazı sonrasında Kurbanlıkların kesimine başlayan LİDER ekibi, Somali’de zorlu yaşam koşulları altında hayatta kalma mücadelesi veren Müslüman kardeşlerimize 672 kişinin kurbanlığın etlerini ulaştırdı ve büyük sevinç yaşattı.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

1958 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.