logo

LİDER’den Eğitime Destek Bursu

LİDER’den Eğitime Destek Bursu

LİDER Kağıthane İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Döneminde Kağıthane’deki İmam Hatip Liselerini tercih eden 9.Sınıf öğrencilerine burs veriyor.

Çocuğunuzun Hem Dünyada Hem de Ahirette Mutlu Olması için Doğru Tercih Yapın!

LİDER Kağıthane İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Musab Murat ALTINAY, “2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılında öğrencilerimize moral ve motivasyon olması için ve ailelerimize de destek amacıyla bu sene de eğitim bursu vererek her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalıştık. Sevgili gençler, tercihiniz yeter ki İmam Hatip Liseleri olsun. Biz her zaman yanınızdayız. Gayret bizden, tevfik Allah’tan” dedi.

Altınay, “Yerel yerleştirmeye göre sınavsız öğrenci alan Şehit Mustafa Sevim Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni tercih edip yerleşen ve eğitim görmeye başlayan 9. Sınıf öğrencilerimizden Okul Başarı Puanı (OBP) 85 ve üzeri olan öğrencilere 500 TL, 90 ve üzeri olan öğrencilere 750 TL, 95 ve üzeri olan öğrencilere 1000 TL 8 ay kesintisiz burs verilecektir.

2023 Merkezi Yerleştirme sonuçlarına göre % 5 dilimden sınavla öğrenci alan Proje İmam Hatip Liselerimizi tercih edip yerleşen ve eğitim görmeye devam eden 9. Sınıf öğrencilerimize 1000 TL, % 10 dilimden gelen öğrencilerimize ise 750 TL 8 ay kesintisiz eğitim bursu verilecektir” dedi.

Altınay, “İmam Hatip Okulları; ortaokul ve lise bölümlerinden oluşmaktadır. Normal ortaokul ve lise müfredatına ek olarak dini ve ahlaki eğitim veren, mesleğe ve üniversiteye öğrenci yetiştiren, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi devlet okullarıdır. İmam Hatip Okullarının temel gayesi kendisi ve yaşadığı toplum için bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, inançlı gençler yetiştirmek; 21. yüzyılda gelişen ihtiyaçlara cevap verecek bireyler olarak onları hayata hazırlamak; insana değer veren, problemlere çözüm üretebilen milli ve manevi değerlerini koruyan ve geliştiren kişilikli insanlar olarak onları yetiştirmektir.

Ülkemizin en büyük sermayesi, geleceğimizin sahibi öğrencilerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, topluma ve ülkesine faydalı, araştıran, sorgulayan, özgüveni yüksek nitelikli bireyler yetişmesi için imam hatip okullarımıza her sene olduğu gibi bu sene de destek oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz inşallah.

Sosyalleşmede en büyük etkenlerden bir tanesi de değerler eğitimidir. Bu bağlamda verilecek değerler eğitiminin gençlerin toplumla uyumlu ilişkiler kurmasında ve sosyalleşmelerinde katkısının büyük olacağı da muhakkaktır. Zira eğitim, zihinsel yönden insanı daha çok etkiler ve bu bilgiler insanın tutum ve davranışlarını, daha sonra ise sosyalleşmesini de sağlar. 

2023 Yılı Merkezi Sınav Puanı İle Öğrenci Alan İmam Hatip Liseleri

Sınavla Öğrenci Alan Okullar:

Ekrem Cevahir Anadolu İmam Hatip Lisesi – Erkek – Tercih Kodu: 50757

Hasbahçe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi – Kız – Tercih Kodu: 75162

Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi – Kız – Tercih Kodu: 75068

2023 Yılı Yerel Yerleştirme (OBP) Puanı İle Öğrenci Alan İmam Hatip Liseleri

Sınavsız Öğrenci Alan Okullar:

Şehit Mustafa Sevim Anadolu İmam Hatip Lisesi – Erkek – Tercih Kodu: 74622

Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi – Kız – Tercih Kodu: 75068

Hürriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi – Kız – Tercih Kodu: 74631

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
930 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.