logo

Lise ve Üniversite Mezunlarına Fırsat

Lise ve Üniversite Mezunlarına Fırsat

Hazerantik Tarz-ı İstanbul Sedef İşletmeciliği, geleneksel ahşap sanatları, klasik sanatlar konusunda değerli hocaların nezaretinde ücretsiz uluslararası geçerliliği olan Bakanlık onaylı Usta Öğretici Belgesi vermektedir.

Kursların düzenlendiği Eğitim Merkezleri:

Kağıthane Belediyesi Sedef Atölyesi,

Büyük Çamlıca Camii Sanat Atölyesi

Başvuru ön şartları:

En az Lise mezunu olmak, lise ve üniversite mezunu olup herhangi bir yerde çalışıyor olmamak.

Branşlarımız: Sedef Kakma, Hat Sanatı, Ebru ve Tezhip Süsleme Sanatları

Programın süresi 27 hafta olarak uygulanacaktır.

Başvurular https://eseriistanbul.com/egitimlerimiz linkinden olacaktır. Siz de bu ücretsiz kurstan yararlanmak istiyorsanız hemen başvurabilirsiniz.

Kağıthane ve Çamlıca’da çok büyük sanat ve zanaat erbapları yetişecek inşallah

Topkapı Sarayından Çamlıca Camisine kadar pek çok mekânın sedef işlerini yapan ve Hazerantik Tarz-ı İstanbul Sedef İşletmeciliği ve Kültür Bakanlığı Sanatçısı Sedefkar Hilmi Emekli konu hakkında şunları söyledi: “Sedefkar olmak için ciddi bir çalışmaya, usta çırak ilişkisi ile iyi bir eğitim almaya ihtiyaç vardır. Ahşabı, sedefi, bağayı, kemiği iyi tanımak, bunları nasıl kullanacağını bilmek, geçmişten günümüze gelmiş olan eserleri dikkatlice incelemek, ürün tasarım bilgisini artırmak ve bolca kıl testere ile ahşap, sedef ve gümüş kesimi yapmak gerekiyor. Böyle ciddi bir çalışma ile 3-4 sene içinde belli bir seviyeye gelinir. Sedef Eser Üretim Merkezi şeklinde açmış olduğumuz özel kurslarla bu sanata gönül verenleri yetiştiriyoruz. Geleneksel ahşap sanatları, klasik sanatlar konusunda değerli hocaların nezaretinde ücretsizuluslararası geçerliliği olan Bakanlık onaylı Usta Öğretici Belgesi vermekteyiz. Özellikle bayanlar bu konuda oldukça başarılı. İnşallah bu gayretlerle en kısa zamanda Kağıthane ve Çamlıca’da çok büyük sanat ve zanaat erbapları yetişecektir.”

Emekli, “Sedef Sanatının Saraylar Mekanı olan Kağıthane’de icra edilmesi muhteşem bir güzelliği ortaya çıkarmaktadır. Burada Hazerantik Tarz-ı İstanbul Sedef İşletmeciliğinin açılmasında emeği geçen Hasbahçe Gazetesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Röportaj Haberimiz: https://hasbahcegazetesi.com/sedefkar-hilmi-emekli-sanat-milli-bir-sorumluluktur

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
811 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.