logo

30 Aralık 2014

Liseli Gençler Efendimizin İzinde

Liseli Gençler Efendimizin İzinde

Liseli Gençler Efendimizin İzinde

Siyer-i Nebi Yarışması

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), “Liseli Gençler Efendimizin İzinde” adlı Siyer-i Nebi yarışması düzenledi.

AGD tarafından Türkiye genelinde organize edilen “Liseli Gençler Efendimizin İzinde” adlı Siyer-i Nebi yarışması yoğun bir katılım ile 20 Aralık Cumartesi günü Saat:11.00’da gerçekleştirildi. Yarışmanın soruları Dr. Mehmet Sürmeli’nin “Gaye İnsan HZ. Muhammed (s.a.v.) adlı eserinden hazırlandı. Sınav başvuruları sadece www.efendimizinizinde.com adresinden alındı.

cihan koçyiğit

 Sınav hakkında açıklamalarda bulunan AGD Kağıthane Şube Başkanı Cihan Koçyiğit, amaçlarının peygamber  efendimizin hayatını gençlere ulaştırmak olduğunu söyledi.

 İstanbul’un tüm ilçelerinde sınav için çalışma yapıldığını değinen Koçyiğit, şöyle konuştu: “Toplamda yedi binin  üzerinde Kağıthane’de 800 kayıt yapıldı. İstanbul’da 54, Kağıthane’de 2 okul olmak üzere toplamda 56  okulda sınav yapıldı. Günümüz şartlarında böyle bir çalışma yapmak çok zor. Ancak efendimizin hayatı için ne kadar  fedakârlık, çalışma yaparsak yapalım az geliyor. Çünkü o âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir.”

 

Liseli Gencler Efendimizin İzinde

Siyeri nebi sınavının ilk olmadığını, geçen sene AGD tarafından Türkiye genelinde başlatıldığını anımsatan Koçyiğit, “Gençlerimize çok fazla olumsuz şeyler aşılanıyor. Bizler de gençleri bu tür olumsuz şeylere yönlendirmelerine karşı ıslaha sürükleme gayreti içerisindeyiz. Gerçek manada barışı, huzuru, adaleti, iyilik ve güzelliği elde etmek istiyorsak bunun yolu; Kuran’ı Kerim ve peygamber efendimizin hayatıdır. Gençlerimiz ahlaki ve manevi buhran içerisindedirler. Bunları önlemenin yolunun İslami kaynaklara sarılmaktan geçeceğini düşünüyoruz” dedi.

Koçyiğit, yarışmada dereceye girenlere, birinciye Umre ödülü, ikinciye bilgisayar, üçüncüye, cep telefonu, dördüncüye ise tablet hediye edeceklerini belirtti.

Etiketler: » » » » »
2182 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.