logo

Madde Bağımlılığından Kurtulan Gençler Umre Yolunda

Madde Bağımlılığından Kurtulan Gençler Umre Yolunda

Madde Bağımlılığından Kurtulan Gençler Umre Yolunda

Madde Bağımlılığından Kurtulan Gençler Umre Yolunda

Diyanet İşleri Başkanlığı, bir ilki gerçekleştirerek, madde bağımlılığından kurtulan 40 genci umreye götürüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, madde bağımlılığına bulaşan gençleri kurtarma adına önemli bir manevi destek hizmeti hazırlayarak, 13 ildeki Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM)’de tedavisinin son aşamasına gelen 40 genci, 25 Mayıs-05 Haziran 2015 tarihleri arasında 6 gün Mekke ve 4 gün Medine olmak üzere toplam 10 gün umreye götürüyor.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez
Diyanet İşleri Başkanlığında bir araya gelen gençleri umre yolculuğuna uğurlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Hayata yeniden başlamak için tamda çok güzel bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Bu ibadet ile yepyeni bir hayata başlayacaksınız. Hayata yeniden başlamak için ne güzel bir fırsat” dedi.

Görmez, sizler de o kutsal topraklarda kendinizle baş başa kalıp düşüneceksiniz. Dünyaya neden geldim? Var oluşumun gayesi nedir? Allah beni neden yarattı? Nasıl bir hayat yaşamalıyım? Bu soruların cevabını arayacaksınız. Her ırktan, her renkten Müslüman kardeşlerimizle beraber tavaf yapacaksınız dedi.

Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi
Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje, Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle ülke genelinde bulunan AMATEM’lerle koordineli olarak gerçekleştiriliyor. Türkiye Diyanet Vakfının finanse ettiği projenin gelecek yıllarda, “81 ilde 81 genç” şeklinde genişletilmesi planlanıyor.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
1426 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.