logo

Mehmet Derviş Canbekli’nin “Kanserle Yaşamak” Adlı Kitabı Çıktı

Mehmet Derviş Canbekli’nin “Kanserle Yaşamak” Adlı Kitabı Çıktı

Mehmet Derviş Canbekli’nin “Kanserle Yaşamak” Adlı Kitabı Çıktı

Gazeteci-Yazar Mehmet Derviş Canbekli’nin “Kanserle Yaşamak” adlı ilk kitabı Babıali Kültür Yayıncılığından çıktı. Canbekli, çok zor bir süreçten geçtiği bugünlerde çıkan ilk eseri ile buruk bir mutluluk yaşadı.

Kanserle Yaşamak, Küba’da Tedavi, Kanser Ticareti ve Gerçekler

Uluslararası Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Onursal Başkanı ve Mercekhaber Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Gazeteci-Yazar Mehmet Derviş Canbekli’nin merakla beklenen “Kanserle Yaşamak” adlı kitabını tüm kitap marketlerden alabilirsiniz.

Yerel basın başta olmak üzere medya sektörünün sevilen simalarından biri olan Mehmet Derviş Canbekli kitabında; yaklaşık iki yıl önce yakalandığı kanser hastalığıyla yaptığı zorlu mücadeleyi, Küba’daki tedavi sürecini, Kanser ticaretini ve bilinmeyen gerçekleri anlatıyor.

Zatürre Zannetti Akciğer Kanseri Olduğunu Öğrendi

Gazeteci Yazar Mehmet Derviş Canbekli, önce zatürre zannettiği rahatsızlığının akciğer kanseri olduğunu öğrendiğinde, büyük bir psikolojik travma yaşadı. İlk şoku çabuk atlatıp, mücadeleye karar verdi. Türkiye’de çalmadığı kapı, araştırmadığı tedavi yöntemi kalmadı. Bu süreçte yolu 2 defa Küba’ya da düştü. Bu süreçte baktı ki, ortama tam bir kaos hakim. Hastalar ve yakınları bir karmaşa seline sürüklenmiş gidiyorlar. Buna bir nebze olsun çare olmak, insanların kafalarındaki sorulara kısmen de olsa cevap verebilmek, kendi tecrübelerini ve Küba’da tedavi gerçeğini tüm detaylarıyla aşama aşama, adım adım gözler önüne sermek için Kanserle Yaşamak kitabını yazdı.

Kitabın Gelirinin Bir Kısmı Kanser Hastalarının Tedavisi için Kullanılacak

Hayatın en zor imtihanlarından biri de çağımızın hastalığıyla  mücadele etmek durumunda kalanlar için yararlı olabilecek mini bir rehber özelliği taşıyan eserden elde edilecek gelirin bir bölümü, kanser hastalarının tedavisi için kullanılacak olması da dikkat çekici.

Benim başıma geldi başkasının başına gelmesin

Umut arayanların ümitleriyle oynayan vicdansızların, hastaların üzerinden nasıl nemalandıklarını acı tecrübelerle tecrübe eden Canbekli; kendisinin tecrübe etmek zorunda kaldığı bu sahtekârlıkları başkasının başına gelmemesi en büyük dileğiydi. Canbekli, zorluklarla dolu sürecin hikâyesini Temmuz ayında çıkan, “Kanserle Yaşamak” adlı kitabında derledi.

Kanserle Yaşamak Kitabınızdan Bahseder misiniz?

Konu hakkında görüş aldığımız Yazar Mehmet Derviş Canbekli, “Ülkemde ve çevremde o kadar çok kanser hastası olduğunu bu hastalığa yakalanınca daha iyi anlamış oldum. Kanserle mücadele hususunda yaptığım araştırmalar, bizzat şifa bulmak için denediğim tıbbi tedavi yollarının yanında alternatif tıp dalında önerilen her tür bitkisel karışımları uygulamış bir hasta olarak benden yardım isteyen, deneyimlerimden faydalanmak, yol ve yordam soranların sayısı o kadar çoktu ki. Özellikle de kanser tedavisinde son yıllarda kamuoyunda sıkça gündeme gelen aşıyı insanlarımız çok merak ediyorlardı. Küba’da yapılan bu aşıyı uygulamış biri olarak vatandaşların sorularına muhatap oluyorum. Herkese ulaşmanın zorluğunu göz önünde bulundurarak daha fazla hastaya ve hasta adaylarına nasıl ulaşabilirim. Onlara nasıl yardımcı olabilirim diye düşündüm. Sonuç olarak geniş kitleye ulaşmak için en doğru yolunun kitap yazmak olduğuna kanaat getirdim” dedi.

Canbekli, “Kanser hastalarının iyileşmek ümidiyle menfaatçi ve vicdansızların tuzağına düştüklerini bizzat yaşayarak görmüştüm. Zor durumda olan hastaların umutlarını çalan merhametten yoksun insanların tuzağına düşmemeleri için bilgilendirmek ve deneyimlerimi onlarla paylaşmak, kitap yazmamda rol oynayan en önemli husus olmuştur. Ayrıca, iki yıllık kanserle mücadele sürecinde yaşadığım zorluklar nasıl baş ettiğimi ve beni bugüne kadar ayakta tutan etkenleri benzer sıkıntıları yaşayanlarla paylaşmanın yararlı olacağı duygusu da kitap yazmamda etken olmuştur” dedi.

Canbekli, “Kitabın özellikle kanser illetine yakalanmış kardeşlerim için yol gösterici olmasını diliyorum. Umarım onlara bir nebze faydalı olabilmişimdir. Allah (c.c.) kimseye bu hastalığı vermesin. Herkese sağlıklı, huzurlu ve mutlu yıllar diliyorum” dedi.

Mehmet Derviş Canbekli Kimdir?

1960 Şanlıurfa doğumlu. İlk ve ortaokul tahsilini Hilvan ve Akçakalede, Liseyi ise Şanlıurfa da tamamladı. 1982-87 yıllarında Bankada memur olarak çalışırken istifa ederek basın camiasına geçiş yaptı. Özel bir TV’de 5 bölüm “Köyümüz Köylümüz” belgesel programı ile mesleğe merhaba dedi. Daha sonra yerel gazetede yazı işleri müdürlüğü, yerel radyoda ise program sorumlusu ve sunuculuk görevlerini üstlendi. İhlas Haber Ajansı ve  Show TV’de de kısa bir süre çalışan Canbekli 2005 yılında emekli oldu. Mercekhaber Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Uluslararası Gazeteciler ve Yazarlar Derneği kurucu ve onursal başkanıdır.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » »
2575 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.