logo

Mehmet Korkmaz’ın Medine Sevgisi Adlı 2. Kitabı Çıktı

Mehmet Korkmaz’ın Medine Sevgisi Adlı 2. Kitabı Çıktı

Ocak 2018’de “Güvercin Uykusu” adlı kitabı ile yazarlığa adım atan Araştırmacı Yazar Mehmet Kokmaz, ilk kitabının yoğun ilgi ve beğeni görmesi üzerine beş yıllık yoğun bir çalışma ile “Medine Sevgisi” adlı ikinci kitabı çıkardı.

Ravza Yayınları’ndan çıkan bu kitap; yazarın Medine’de yaşadıklarını kaleme aldığı ve oradaki hatıralardan dersler çıkarmak ve Allah Rasûlü Hz. Muhammed (s.a.v.)’i, daha yakından tanımak için kaleme alınmıştır.

Araştırmacı Yazar Mehmet Kokmaz ile “Güvercin Uykusu” ve “Medine Sevgisi” adlı  kitaplarını, hayatını ve Medine’de yaşadıklarını konuştuk…

Öncelikle sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1982 Sinop doğumluyum. Özel bir sektörde finans uzmanı olarak çalışmaktayım. MGV ve AGD teşkilatlarında aktif görev aldım. Evli ve üç çocuk babasıyım.

İlk kitabınız 2018 yılında çıktı. 5 yıl ardından 2.kitabınız çıktı. Yeni çıkan kitabınız hakkında bilgi verir misiniz?

Aslında bu sorunun cevabı ilk kitabımızda biraz saklı! MGV Yayınlarından çıkan geçen yıl 2. baskısını yaptığımız “Güvercin Uykusu” kitabımızda bir gencimiz vardı. Bu genç ile bir bilge derviş uzun bir yürüyüş yaptılar. Bu yolculukta gencimiz üç şey öğrendi:

1) Zamanın kıymetini bil!
2) Her şeyin geçici olduğunun farkında ol!
3) Allah ve Rasûlü’nü çok sev ve gerçek aşkın bu olduğunu bil.

Tabi bu kitap bir devam kitabı değil. Ama bizim işaret ettiğimiz nokta; Rabbimize hakiki bir kulluk yapmak istiyorsak Rasûlullah (s.a.v.)’i çok iyi tanımalıyız ve onu tanıdıkça O’nun yaşadığı toprağa hasret duyarız. Orada yaşanmış hatıralardan dersler çıkarmak Allah Rasûlünü daha yakından tanımak için Medine’yi anlatma niyetimiz oldu. Medine, imanlı gönülleri bir mıknatıs gibi kendine çeken bir şehirdir. Biz elimizden geldiği kadar Medine’de yaşanmış hatıraları kardeşlerimizin istifadesine sunduk.

Sizin ilk Medine yolculuğunuz ne zamandı?

2004 yılında MGV-AGD öncülüğünde değerli Genel Başkanımız İlyas Tongüç Bey’in başımızda olduğu, yüzün üstünde bir genç ile oldu. Muhteşem bir Medine ziyaretiydi. Sohbetlerde dinlediğimiz, kitaplarda okuduğumuz Medine’yi görmek çok özel duyguları yaşatmıştı bize. İlyas Bey’in Uhud Okçular Tepesinde yaptığı sohbeti hâlâ unutamam! Sonra Rabbimizin ikramı ile sonraki yıllarda ziyaretlerimiz devam etti. 

Medine’de unutamadığınız bir hatıra var mı?

Tabi ki kitabımızda yazdıklarımız kadar yazmadıklarımızda oldu. Büyüklerimizden dinlediğimiz, kitaplarda okuduklarımız oldu. Bu konuda genç kardeşlerime Ali Ulvi Kurucu hocamızın hatıratlarını okumalarını tavsiye ederim. Medine’de şahit olduğum hatıra şu şekilde: Mescid-i Nebevi’de pazartesi ve perşembe iftar sofraları kurulur. Bu sofraların birinde otururken biri dikkatimi çekti. Sonradan öğrendiğim bu kişi Pakistanlı bir doktordu. Öyle mahzun bir halde duruyordu ki, dokunsalar ağlayacak gibiydi ve yaklaşık yarım saat o kişiyi seyrettim. Bir ara başını yere eğdi dakikalarca düşündü ağlamamak için kendi zor tutuyordu. Ve en sonunda Medine’de mücavir olan Osman Caner ağabeyimize sarılıp dakikalarca ağladı. Meğerse uzun yıllar Medine’de bulunan doktorun son saatlerine şahit olmuşuz. Aslında gurbette olan biri, ülkesine giderken sevinmesi gerekirken asıl gurbetin Medine dışı olduğunu bu kişiden öğrenmiş oldum. Bu sahne beni çok etkilemişti. Medine’den ayrılmak ne kadar zordu. Orada doğmasan da belki de ömrünün üç beş günü veya birkaç yılını görev icabı bile olsa Medine’de geçirsek de bizim vatanımızın Medine olduğunu bilmemiz lazım.

Medine denince aklınıza gelen üç şey nedir?

Edep, muhabbet ve aşk.

Son olarak Hasbahçe Gazetesi okurlarına neler söylemek isterseniz?

Hasbahçe Gazetesi okurlarımızdan ve sevgili kardeşlerimizden bir ricam olacak. Mutlaka peygamberimizin doğumundan vefatına kadar hayatını konu alan ilmin adı olan “Siyer” kitabını okusunlar. Çalışma masalarınızda hadis kitaplarımızdan Riyazü’s Salihin olsun. Ve Mekke’ye, Medine’ye ve Kudüs’e her an gidecekmiş gibi bu üç kutsal şehrimiz hakkında bilgiler edinin. İslam’ın temel ilkeleri olan; inanç, ibadet ve ahlak konuları hakkında okumalar yapmanızı tavsiye ediyorum. Dualarımızda da birbirimize dua edelim inşallah.

Hasbahçe Gazetesi’ne bana bu imkânı verdiği için teşekkür ediyorum. Bu röportajımızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Hasbahçe Gazetesi Özel Röportaj

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
758 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.