logo

Mekke’nin Fethi’nin 1386. Yıl Dönümü Kutlandı

Mekke’nin Fethi’nin 1386. Yıl Dönümü Kutlandı

Mekke’nin Fethi’nin 1386. Yıl Dönümü Kutlandı

Mekke’nin Fethinin yıl dönümü dolayısıyla, Anadolu Gençlik Derneği Kağıthane Şubesi ile Milli Gençlik Vakfı 31 Aralık Cumartesi günü Saat:20.30’da Yahya Kemal Spor Salonu’nda “Mekke’nin Fethi’nin 1386. Yıl Dönümünü kutladı.

Kağıthane Anadolu Gençlik Derneği’nin düzenlediği etkinlikle, Mekke’nin Fethinin 1386. yıl dönümünü kutladı. İnsanların büyük bir çoğunluğunun günah deryasında boğulduğu günde Kağıthane AGD, geleneksel hale getirdiği bu programlarla Fethi Mubin’in 1386. Yıl dönümünü andı.

Programa AGD Eski İl Başkanı Serhat Akçay, Saadet Partisi Kağıthane İlçe Başkanı Halid Özgür Atak, Kağıthane Belediye Başkan Yardımcıları Mevlüt Öztekin ve M.Oğuz Toktekin, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlhan Kurt, Ensar Vakfı Kağıthane Şube Başkanı Aziz Gündoğdu, LİDER Başkanı Hüseyin Akgül, Hamidiye Mahallesi Muhtarı Temel Şardan, Mehmet Akif Mahallesi Muhtarı Ali Osman Tunç, STK Başkanları, muhtarlar, iş adamları ve Kağıthaneliler katıldı.

Yahya Kemal Spor Salonunda, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti.

Açılış konuşmasına 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanları anarak başlayan AGD Kağıthane İlçe Başkanı Cihan Koçyiğit, Suriye, Irak, Arakan ve Afganistan’da yaşanan çatışmalara değindi. Koçyiğit, “Tüm bu yaşanan acılar bize İslam birliğini ve yeni bir dünya kurmamız gerektiğini gösteriyor” dedi.

Kabe Müslümanların Kıblesidir

Koçyiğit, “Kâbe, yeryüzündeki bütün Müslümanların kıblesidir. Mekke şehirlerin anasıdır. Biz şehirlerin anası Mekke’nin Fethi’nin önemini özellikle genç nesle her yıl tekrar tekrar hatırlatmak gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Hiçbir Zulüm Ebedi Değildir

AGD Eski İl Başkanı Serhat Akçay günün önemine dair yaptığı konuşmada, “Hiçbir zulüm ebedi değildir. Müslümanlar zulme uğrasa da, sıkıntıya düşse de mazlumların yardımcısı Hz. Allah’tır. Dün bu zülüm düzeni Mekke’de nasıl yıkıldıysa en kısa sürede dünyada da zülüm düzenlerinin yıkılacağını, zalimlerin bu sonu beklediklerini tüm Müslümanlar unutmamalıdır” dedi.

 

Konuşmaların ardından Mehteran Konseri, ezgiler, marşlar ve Kum Sanatı ile Mekke’nin Fethi’nin canlandırılması davetlilerce ilgiyle izlendi.

Program, Siyer-i Nebi Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi ve katılımcılara çeşitli hediyeler verilerek son buldu.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1842 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.