logo

MEMUR VE EMEKLİNİN MAAŞ ZAMMI % 30’A YÜKSELTİLDİ

MEMUR VE EMEKLİNİN MAAŞ ZAMMI % 30’A YÜKSELTİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında dün % 25 olarak açıkladığı memur ve emekli maaş artış oranının % 30’a yükseltildiğini açıkladı. Erdoğan işverene yönelik asgari ücret desteğinin ise küçük işletmeler için 400 liraya yükseltildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emeklilerin maaş zamlarının % 30 yükseltildiği müjdesini verdi. Ayrıca Erdoğan en düşük emekli maaşının da 3500 liradan 5.500 TL olduğunu duyurdu. İşverene yönelik asgari ücret desteğinin 100 liradan 250 liraya çıkarıldığını hatırlatırken, küçük işletmelerin bu yükün altından daha kolay kalkmasını temin etmek için bu desteği 400 liraya yükseltme kararı aldıklarını bildirdi.

Bütçe imkânlarını zorladık

Konuşmasında, 2022 enflasyonu % 64,27 oranıyla kapatıldığı haberinin ardından memurların ve emeklilerin maaş artışlarını yeniden değerlendirdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Memurlar ve memurlar emeklilerinin % 16,48 SSK, BAĞ-KUR’lular % 15,4 maaş artışı alması gerekiyordu. Durumlarını bildiğimiz için bu oranlara razı olamadık. Hazine ve maliye ile çalışma ve sosyal güvenlik bakanlarıyla toplantı sonunda bütçe imkânlarını zorlayarak yüzde 30’luk artışa gitmeyi kararlaştırdık” dedi.

Ne talebimizde ne güvenimizde yanılmadık

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Mücadelemizle Kamu Görevlileri için Ocak zammı % 30’a yükseltilmiştir. Ne talebimizde ne güvenimizde yanılmadık. Memur-Sen varsa çözüm her zaman vardır. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » »
155 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.