logo

Merhamet Ruhun Panzehiridir

Merhamet Ruhun Panzehiridir

Merhamet Ruhun Panzehiridir

Kemal Sayar Kağıthane

“Merhamet Dünyamızı Nasıl Aydınlatabiliriz” söyleşisi ile Kağıthanelilerle Şehir Müzesinde buluşan Prof. Dr. Kemal Sayar,  merhamet duygusunu güçlendiren pratik önerilerini vatandaşlarla paylaştı.

Konuşmasında Dünya’nın merhamet eksiliğinde can çekiştiğini söyleyen Sayar, “Merhamet,  içimizde bir yerlerde sönmeye yüz tutmuş insanlık kandilini yeniden tutuşturan bir duygu. İnsanlığımızı geri çağırmak ve insanlık kandilimizin yanmasını sağlamak için verecek hiçbir şey yoksa acısı olanlara dostluğumuzu, kardeşliğimizi verebiliriz. Dünya merhamet eksikliğinden can çekişiyor. Çevre kirlenmesi, yoksulluk, önyargı ve şiddet gibi insanlığı ve dünyamızı tehdit eden unsurların temelinde merhamet yoksunluğu.” diyerek modern dünyada insanın manevi  bir buhran yaşadığını söyledi.

Aklın ve merhamet duygusunun  önemine değinen Sayar, kalbin akla  kılavuzluk etmesi gerektiğini söyledi. Sayar, “Aklın yanında merhamet duygusunu da kaybetmemeliyiz. Kalbimiz bize bunun için verilmiştir. Herkesin eşit olduğunu anlatabilmek için merhamet duygusu gereklidir. Bu yüzden kalp akla kılavuzluk etmezse su istimallere her zaman fırsat verir” dedi.

“Eric Hoffer, “merhamet ruhun panzehiridir” diye yazmıştı, “merhametin olduğu yerde en zehirli hamleler dahi nispeten zararsız kalır” şeklinde konuşan Sayar, “Hayatlar, merhametin ve onun iyileştirici güçlerinin farkına varmakla dönüşür. İnsan, kendi sınırlarının ötesinde bir alana gittiğinde, sadece kendisi için değil başkaları için de var olduğunu hissettiğinde çok daha güçlü olur.” diyerek merhamet duygusu olmayanların gerçek mutluluğu hissedemeyeceklerini ifade etti.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
1273 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.