logo

Microsoft, Artık Windows 7’ye Destek Vermeyecek

Microsoft, Artık Windows 7’ye Destek Vermeyecek

Microsoft, Artık Windows 7’ye Destek Vermeyecek

Microsoft, 14 Ocak 2020 itibariyle Windows 7 yüklü bilgisayarlar için artık güvenlik güncelleştirmeleri ve teknik destek sunmayacak.

10 yılın ardından Windows 7 için destek sona eriyor

Microsoft bugün tüm kullanıcılara mesaj göndererek “14 Ocak 2020 itibariyle Microsoft, Windows 7 yüklü bilgisayarlar için artık güvenlik güncelleştirmeleri ve teknik destek sunmayacaktır. Değişikliğin zor olabileceğinin farkındayız, bu nedenle dosyalarınızı yedeklemenize ve sıradaki adımlara hazırlanmanıza yardımcı olmak amacıyla size erkenden ulaşıyoruz” dedi.

Destek sonu ne anlama geliyor?

14 Ocak 2020 tarihinde Windows 7 desteği sona erdiğinde, bilgisayarınız çalışmaya devam edecek ancak Microsoft artık şunları sunmayacaktır:

1- Sorunlarla ilgili teknik destek
2- Yazılım güncelleştirmeleri
3- Güvenlik güncelleştirmeleri veya düzeltmeleri

Windows 7 desteği sona yaklaşıyor

Windows 7 yüklü bilgisayarınızı sürekli yazılım ve güvenlik güncelleştirmeleri olmadan kullanabileceksiniz; ancak virüslere ve kötü amaçlı yazılımlara karşı daha büyük bir risk altında olacaksınız.

Özetle, güvende olmanızın en iyi yolu Windows 10 kullanmanızdır. Ve en iyi Windows 10 deneyimi, yeni bir bilgisayarda yaşanır. Windows 10’u eski cihazınıza da yükleyebilirsiniz; ancak bunu önermiyoruz.

Şimdi Ne Olacak?

Elbette ki bu durum, gelecek yıldan itibaren Windows 7 işletim sistemini kullanamayacağınız anlamına gelmiyor. Yalnızca Microsoft, Windows 7 için ücretsiz desteğini sonlandırmış olacak. Böylece artık güvenlik güncellemelerini “ücretsiz olarak” alamayacaksınız. Ancak Windows 7’de kalma konusunda ısrar eden kullanıcılar diledikleri takdirde üç yıl boyunca güvenlik güncellemelerini belirli bir ücret karşılığında satın alabilecekler.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » »
1638 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.