logo

Millet Derneği İstanbul Şubesi Şiir ve Düzyazı Yarışması Düzenledi

Millet Derneği İstanbul Şubesi Şiir ve Düzyazı Yarışması Düzenledi

Millet Derneği İstanbul Şubesi Şiir ve Düzyazı Yarışması Düzenledi

Millet Derneği Şiir ve Düzyazı Yarışması

Millet Derneği İstanbul Şubesi, “Kültürel Kimlik Kaybı ve Ahlaki Yozlaşma” Konulu Şiir ve Düzyazı Yarışması ödül törenini 30 Nisan Cumartesi günü Millet Derneği İstanbul Şubesinde gerçekleştirdi.

Törene seçici kurul üyeleri, dernek yetkilileri, yarışmada dereceye giren eser sahipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Millet Derneği Kültürel Kimlik Kaybı ve Ahlaki Yozlaşma

millet derneği logoMillet Derneği İstanbul Şube Başkanı İbrahim Abdullahoğlu yaptığı açılış konuşmasında “Bu yarışmayı düzenlememizin amacı toplumun tüm kesimlerinin özellikle de gençlerin, edebiyata olan ilgisini arttırmak, insanımızın düşünme, analiz etme ve yorumlama yetilerini geliştirmek noktasında fayda sağlamaktır. Bununla birlikte yarışmamızın konusu olan kültürel kimlik kaybı ve ahlaki yozlaşma konusunda toplumun akıl ve vicdanında sağduyu ve farkındalık oluşturmaktır” dedi. Abdullahoğlu, “Yarışmaya çok sayıda nitelikli şiir ve düzyazı dalında eser geldi. Derneğimize gelen eserler isimsiz ve kodlanmış olarak seçici kurul tarafından incelendi ve çok titiz bir çalışmanın sonucunda derecelendirme yapıldı. Dereceye giren eser sahiplerini tebrik ediyor, yarışmaya katılan diğer katılımcılara da teşekkür ediyorum” dedi.

Millet Derneği İstanbul Şubesi Ödül Töreni

Millet Derneği İstanbul Şube Başkanı İbrahim Abdullahoğlu’nun konuşmasının ardından yarışmada derece giren yarışmacılardan birinciye 1.500 TL, ikinciye 1.000 TL, üçüncüye 500 TL ve plaket takdim edildi. Jüri tarafından ilk üçe giremeyen yarışmacılara mansiyon ödülleri de verildi. Ayrıca dernek yönetimi seçici kuruluna da plaket takdiminde bulunuldu.

Şiir ve düzyazı yarışmasının jüri üyeliğini, ülkemizin seçkin şair ve yazarlarından; Yavuz Bülent Bakiler, Mustafa Özçelik, Bestami Yazgan, Selami Yıldırım, Hayrettin Durmuş, Muhterem Şahin, Hikmet Sofu, Kamil Büyüker, Mehmet Abdullahoğlu, Edip Aykut Çiçekli gerçekleştirdi.

Millet Derneği İstanbul Şubesi

Ödül töreni yarışmacıların, seçici kurulun ve dernek yöneticilerinin hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

KÜLTÜREL KİMLİK KAYBI VE AHLAKİ YOZLAŞMA KONULU ŞİİR VE DÜZ YAZI YARIŞMA SONUÇLARI:

DÜZYAZI DALINDA

1.Kibar AYAYDIN: Kültürel Kimlik Kaybı ve Ahlaki Yozlaşma
2.Abdülkadir TÜRK: Kimlik Kültürü ve Ahlaki Yozlaşmada İlliyet Bağı
3.Erkan KARAHAN: Arafta Kalmak

ŞİİR DALINDA

1.İbrahim ŞAŞMA: Ey Ahlak Sen Sar Bizi
2.Nihat MALKOÇ: Zamanın Aynasından Yansıyanlar
3.Ahmet DOĞRU: Efeme Şiirler

Etiketler: » » » » » » » » » »
1897 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.