logo

Milli Beka Hareketi Teşkilatlanıyor

Milli Beka Hareketi Teşkilatlanıyor

Milli Yüreklerin, Milli Bedenlerin, Milli Kalplerin Birleştiği “Milli Beka Hareketi” yurt çapında teşkilatlanma çalışmalarına hızla devam ediyor. Milli Beka Hareketi Genel Başkanlığına’da Kurucu Başkan Murat Şahin getirildi.

Birçok vatanseverin gönül verdiği, yürekten desteklediği milli Beka Hareketi, kaybolmaya yüz tutmuş gelenek ve göreneklerimizin hayata geçirilmesi, değerlerimizin yeni nesile aktarılması konusunda yoğun programlar da yapmaya devam ediyor.

ABD’nin başlattığı ekonomik darbe girişimine karşı bir basın açıklaması yapan Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin, “Milli Beka Hareketi olarak devletimizin tüm kurumlarının bir numaralı destekçisi olduğumuzu tüm devlet büyüklerimize arz ederiz. Kıymetli devlet büyüklerimiz, dik duruşunuzdan dirayetinizden asla taviz vermeyin. Aziz Türk Milleti dün olduğu gibi bugünde dualarla dimdik ayaktadır ve ayakta kalacaktır. Allah milletimizi, devletimizi ve devlet başkanımızı var etsin” dedi.

Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin’in Başdanışmanlığına Hasbahçe Gazetesi yazarlarımızdan Ekonomist-CFO Mustafa Özbay getirildi.

Milli Beka Hareketi Genel Sekreterliğine bir dönem Hasbahçe Gazetesinde yazarlık yapan Tarihçi Araştırmacı Yazar Volkan Yaşar Berber getirildi.

Milli Beka Hareketi İstanbul İl Başkanlığına Kağıthaneli siyasetçi, işadamı Yavuz Mengi getirildi.

Milli Beka Hareketi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığına Kağıthane Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi Arzu Kurnaz getirildi.

Milli Beka Hareketi nedir?

Temel insancıl hukuk metinleri çerçevesinde gönüldaşlarıyla barışın, sevginin, hoşgörünün
İstanbul’dan yükseleceğine olan inançla kurulan Milli Beka Hareketi Derneği Milli kültür Ve değerlerinin tanıtılmasına yönelik faaliyetlerde bulunmayı hedefleyen bir sivil toplum kuruluşudur.

Milli Beka Hareketi Derneği olarak Ulusal ve Uluslararası arenada; Türk ve İslam tarihimizin maddi ve manevi mukaddesatını korumaya yönelik çalışmalar yapmayı, Dünya milletlerini Osmanlı mirası ile buluşturmayı, Türk ve İslam Medeniyetlerinin içinde bulunduğu sosyal yapı ve yaşanan güncel durumları dünyaya duyurmayı, Müslümanların kutsal değerlerinin yurtiçi ve yurtdışında kültürel ve sivil faaliyetlerde gerek ev sahipliği yaparak bu kutlu davada çalışmayı teşvik etmeyi ilke edindik, Hedeflerimiz doğrultusunda diyalektik projeleri tanıtmaya, anlamaya, anlatmaya ve ihya etmeye de gönüllü olduk.

MİSYONU

Dernek amaçları doğrultusunda yurt içinde ve yurt dışında seminerler, konferanslar, toplantılar, kongreler ve çeşitli aktiviteler düzenlemek. Türk ve İslam Medeniyetleri arasında köprü kurarak, geçmişten günümüze sosyal ve kültürel yapısı ile birlikte, öneminin irdelenmesi, tanıtılması, ulusal ve uluslararası farkındalık oluşturulması amacı ile Demokratik toplum olmanın gereklerine uygun çalışmalar organize etmek. Beşeriyetin her kademesine ulaşarak eğitim, öğretim ve öğrenimle ilgili kazanımların sağlanması amacıyla gerekli her türlü ihtiyacın temin edilmesine katkı sağlamak. Milli ve yerli değerlerimiz hakkında araştırmalar yaparak, doğru kaynaklar sunmak amacıyla her türlü yazılı, görsel ve işitsel organları kullanmak. İnsan ve Çevre odaklı faaliyetlerin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesinin sağlanması mamafih yönelik faaliyetlerde bulunan kişi, kurum, sivil toplum kuruluşlarına destek vererek iş birliği içerisinde ortak projeler düzenlemek.

VİZYONU

İnsanlığın ortak mirası Türk ve İslam Medeniyetinin tarihi, kültürel ve manevi mirasına sahip çıkarak özgün niteliği ile gelecek nesillere ulaşmasını sağlamak. Uluslararası hukuk çerçevesinde adalet, barış ve istikrar ortamının gerçekleşmesine katkıda bulunarak bireylerin ve toplumların temel hak ve özgürlüklerini korumak. Devletimize ve Hükümetimize sımsıkı sarılarak siyaset, ekonomi, sanat, kültür, bilim, teknoloji vb. alanlarında gelişimi için araştırma, inceleme ve yayınlar yapmak, bu tür çalışmaları teşvik etmek, yürütmek ve yaymak. Misyonumuz doğrultusunda Türk ve İslam kültür ve değerlerinin tanıtılmasına yönelik faaliyetlerde bulunmayı hedeflemiş özel ve tüzel kişilerle çalışmak. Bilinç ağırlıklı kültür eylem ve normalleşmeyi öngören, aslına dönüş, tarihi derinlik ve İslam kültür birliğine dönüşe destek ve teşvik vermek.

İLKE VE DEĞERLERİ

Milli Beka Hareketi Derneği Sosyal ve Kültürel çalışmalar yapan, yenilikçi, etkileşime açık, üretken, girişken ve önceliği Milli ve Yerli değerleri olandır. Çelikten iradeye sahip ve sağlam savunma mantalitesini taşıyan zihinleri kazanarak Uluslararası toplumun desteğini almak. Safiyetten, arılıktan, berraklıktan, adaletten beslenen değerlere sahip çıkmak. Başarı odaklı somut adımlarla hedefleri doğrultusunda taviz vermeyen gönüldaşlarıyla projeleri hayata geçirmektir. İnsaniyet ve vicdanın aynası olup onuru, vefayı, azmi, sebatı ve sabrı dünyaya aşılayabilmektir.

Hasbahçe Gazetesi olarak Milli Beka Hareketi’nin ülkemize hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederiz.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
24857 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.