logo

Milli ve Yerli Yazar Doğan CÜCELOĞLU’nun Ölüm Nedeni Belli Oldu

Milli ve Yerli Yazar Doğan CÜCELOĞLU’nun Ölüm Nedeni Belli Oldu

Ünlü psikolog, yazar ve eğitmen 83 yaşındaki Doğan CÜCELOĞLI dün İstanbul Beşiktaş’taki evinde ölü bulundu. Cüceloğlu’nun başının üzerine düşerek hayatını kaybetti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ölüme ilişkin soruşturma başlattı. Kesin ölüm nedeni otopsi raporu ile ortaya çıktı.

Cüceloğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma başlatan savcılık, Cüceloğlu’nun evde yalnız kaldığı yarım saatlik dilimi incelemeye aldı.

Olay nasıl gerçekleşti?

Öğrenilen bilgiye göre Doğan Cüceloğlu ve eşi Yıldız Cüceloğlu evde yalnızdı. Öğlen saatlerine Yıldız Cüceloğlu markete gitmek üzere evden ayrıldı. Daha sonra yardımcıları eve geldi. Eve giren yardımcı Doğan Cüceloğlu’nu çalışma odasına yüz üstü şekilde yatar vaziyette buldu. Yardımcının haber vermesi üzerine eve gelen sağlık görevlileri Cüceloğlu’nun hayatını kaybettiğini belirledi.

Yıldız Cüceloğlu verdiği ilk ifadesinde “eşimin sağlık sorunu yoktu ve eşimin cansız bedenini bulan yardımcılarının da yıllardır yanlarında olduğunu ve kendisine çok güvendiğini” söyledi.

Yardımcı ise ilk ifadesinde, Cüceloğlu’nu çalışma odasında yüz üstü yatarken bulduğunu ve ne olduğunu anlamak için baktığında yüzünde bir çizik olduğunu söylediği öğrenildi.

Ölüm nedeni belli oldu

Adli Tabip hazırladığı raporda Cüceloğlu’nun Aort damarında yırtılma olduğunu ve buna bağlı olarak ölümünün gerçekleştiğini belirledi.

Cenazesi Yarın Öğlen Kalkacak

Cüceloğlu’nun cenazesi yarın Levent Afet Yolal Camisi’nde (Levent Camii) öğle vakti cenaze namazı kılınacak ve Bebek ile Rumelihisarı arasındaki sırtlarda bulunan Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Doğan CÜCELOĞLU’ndan ibret dolu sözler:

“Bir insanın gelebileceği en büyük mertebe, güvenilir olmaktır.”

“Mutluluk, aramakla bulunacak bir şey değildir; onu inşa etmek gerekir.”

“Mutlu olmak istiyorsan yanındakini de mutlu etmeyi bil bunu adı “biz” bilincidir.”

“Mükemmel değil, merhametli çocuklar yetiştirin. Karıncaları ezmeyen, ağaç dallarını kırmayan, çiçekleri ezip geçmeyen, sevgiyi hissetmeyi ve hissettirmeyi bilen çocuklar”

“Aklını, gönlünün değerleriyle yöneten insan, yaşamının efendisidir.”

Madem insan oldum olabileceğim en iyi insan olmalıyım…

“Annen yok, kimsen yok…”

“Siz ailede değerleri yaşar ve yaşatırsanız çocuk kendiliğinden değerleri yaşar.”

“İnsanların gözlerindeki ışıltı, iç dünyalarında ne kadar var olduklarını yansıtır.”

“Ne kendini ne de olayları yargıla! Ne alkışlayıp böbürlen, ne de kendini kötüle. Nehir akıyor, sen o akışın farkında olmaya devam et.”

“Hayır demesini bilmeyen kişi güçsüz kişidir. Hayır demesini bilmeyen kişinin Evet’inin de anlamı yoktur.”

“Evlilik ilişkisi bir bahçedir. Çiçek’te yetiştirebilirsin dikende!”

“Gerçek iletişim, bir canın başka bir cana ulaşmasıdır.” 

“Sözlü iletişim akıl ve mantığı, sözsüz iletişim ise duygu ve ilişkileri en etkili ifade etme aracıdır.”

“Merhameti küçümsemeyin. En kalıcı ve en büyük duygu budur.”

“Yaşanmamış yaşamlar dünyadaki bütün savaşların ve kötülüklerin temelidir.”

“İçinde büyüdüğüm ortamda başarımın diğerleriyle kıyaslanarak belirlendiğini öğrenmiştim. Başarının sonuçta değil, süreçte yaşandığını anlayıncaya kadar uzun süre acı çektim.”

“Hayatın sermayesi güvendir.”

“Sağlar ölenlerin gözlerini kapar, ölenler de sağların gözlerini açar…”

Evimizden biri gitmiş gibi üzüntü duyduk

Şair Yazar Hüseyin AKIN, “Doğan CÜCELOĞLU, her kesimde neden bu kadar çok seviliyordu? Yüzü yerli, dili yerli, sevinci ve üzüntüsü yerli de onun için galiba. Ölümüyle evimizden biri gitmiş gibi üzüntü duyduk. Allah rahmet eylesin” dedi.

Mekanı cennet olsun

Hasbahçe Gazetesi olarak gülen yüzü, samimiyeti ve merhametiyle hatırlayacağımız, kitaplarıyla insanı okuma yolculuğumuza eşlik eden Yazar, Psikolog Prof. Dr. Doğan CÜCELOĞLU’na Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1349 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.