logo

MİLLİ YAS İLAN EDİLDİ

MİLLİ YAS İLAN EDİLDİ

Kahramanmaraş’ta sabah saat 04.17’de 7,7 ve saat 13.24’te 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 1651’e yükseldi.

Yaralı sayısı 11 bin 119, yıkılan bina sayısı ise 3 bin 471. Artçı sarsıntıların sürdüğü bölgede vatandaşlardan hasarlı binalara girmemesi isteniyor.

Okullar 1 hafta tatil edildi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Tüm Türkiye’de şu andaki iklim şartlarını göz önüne alarak ve deprem bölgelerindeki çalışmaların çok daha suhuletle olması bağlamında sadece deprem bölgesindeki illerde değil, çevresindeki illerin de suhuletli bir şekilde süreçleri yönetmesi için bugünden itibaren tüm Türkiye’de tüm okullarımızı 13 Şubat’a kadar bir hafta tatil ediyoruz. Böylece millet olarak, devlet olarak hem süreçleri daha rahat bir şekilde yürütme hem de özellikle bu 10 ilde akrabaları olan diğer illerdeki vatandaşlarımızın erişimini kolaylaştırmak anlamında da bu kararı almış bulunuyoruz ama bu kararı alırken tüm illerimizdeki, özellikle 10 ilimizdeki okullarımızın tamamı vatandaşlarımızın hizmeti için açık tutulacak. Konaklama, yemek ikramıyla ilgili her türlü hizmet okullarımızda, öğretmenevlerimizde vatandaşlarımıza 7/24 kesintisiz bir şekilde intikal ettirilecek” dedi.

ÜNİVERSİTELER DE TATİL EDİLDİ

YÖK’ten yapılan açıklamada ise  Adana, Malatya, Adıyaman, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye’deki yükseköğretim kurumlarında ikinci bir duyuruya kadar eğitim öğretime ara verildiği belirtildi.

MİLLİ YAS İLAN EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle yedi gün süreyle millî yas ilan edilmiştir. Bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekilecektir” dedi.

85 milyon tek yürek olma günüdür

Hasbahçe Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ayetullah COŞKUN, “Kahramanmaraş ilimizin meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen vatandaşlarımıza çok geçmiş olsun. Rabbim ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun. Devletimiz tüm kurumlarıyla deprem anından itibaren, yıkıntı altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak ve sarsıntıdan etkilenen herkese yardımcı olmak için harekete geçmiştir.Depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bina altında kalan vatandaşlarımız da inşallah biran evvel sağlıklı bir şekilde kurtarılırlar, dualarımız onlarla.

Kıymetli okurlarımız, sizleri deprem bölgelerine destek olmaya davet ediyorum. Birlikte hareket edip, yaralara şifa olalım inşallah. Deprem bölgelerine gönderilmek üzere; battaniye, uyku tulumu, ısıtıcı, kışlık kıyafet, kışlık ayakkabı, hijyen seti, çocuk bezi, gıda kolisi ve jeneratör gibi malzemelere acil ihtiyaç vardır. Yardımlarınızı ve bağışlarınızı size en yakın okullarımıza veya belediyemizin tesislerine ulaştırabilirsiniz. Rabbim hepinizden razı olsun.

Deprem bölgesinde pek çok binada enkaz kaldırma çalışmaları sürdüğü için ölü ve yaralı rakamının nereye kadar artacağın bilemiyoruz. Böyle dönemlerde ulaşım ve iletişimin sağlıklı olması büyük önem taşıyor. Yardım için bölgeye gidecek kurumlar mutlaka AFAD ile birlikte hareket etmelidir. 85 milyon tek yürek olma günüdür. Rabbim ülkemizi tüm afetlerden korusun” dedi.

Hasbahbahçe Gazetesi Özel Haber

873 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.