logo

Milyonlarca Çalışana EYT Müjdesi! Başkan Erdoğan Açıkladı

Milyonlarca Çalışana EYT Müjdesi! Başkan Erdoğan Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda yapılacak düzenlemeye ilişkin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yaş sınırı uygulanmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda gerçekleştirilecek düzenlemeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır” dedi.

“Bugün ülkemizin tüm tartışma alanlarını, milletimizin her kesiminin beklentilerini çözmüş olarak 2023’e girme kararlılığımızın son örneği olan emeklilikte yaşı bekleyenlerle ilgili düzenlemenin müjdesi ile sizlerin huzurundayım.

SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı ayrımı olmayacak

Ülkemizde emekli olabilmek için üç şartı, prim ödeme gün sayısını, sigortalılık süresini ve yaşı tamamlamak gerekiyor. Yaptığımız düzenleme, şartlardan ilk ikisini tamamlamış olup da sadece yaş sebebiyle emeklilik bekleyenleri kapsıyor. Yaş şartı olmadan emekliliğe imkân sağlayan düzenlemeyi, eski sistemdeki SSK, BAĞKUR, Emekli Sandığı ayırımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli kılıyoruz.

Bugün sizlerle paylaşacağımız düzenleme ile yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır. Hak sahibi vatandaşlarımızın bir kısmı hizmet birleştirme ve borçlanma işlemlerini zaten başlatmıştır. Diğer vatandaşlarımızın işlemlerini de kısa sürede tamamlayacağız.

Sosyal sigorta prim teşviki getiriliyor

Emekli olanların en azından bir kısmının çalışmaya devam edeceklerini biliyoruz. İstihdamın 31,5 milyonu aştığı Türkiye’de her vatandaşımızın tecrübesine, bilgisine, emeğine, katkısına ihtiyacımız var. Bu anlayışla emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edecek vatandaşlarımız için sosyal sigorta prim teşviki getiriyoruz. Amacımız, emeklilik sonrası çalışan vatandaşlarımızın bunu kayıtlı olarak sürdürmelerini sağlamaktır.

Emeklilikte yaşı bekleyenlerle ilgili düzenlemenin ülkemize, milletimize, bilhassa da hak sahiplerine ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

EYT ile Aday Belli Karar Net

Hasbahçe Gazetesi olarak yaptığımız haberlerle EYT’de yaş sınırı uygulaması olmasın, insanların kazanılmış haklarını geri verilsin. Sakın ha hataya da düşülmesin. 8 Eylül 1999 ve öncesi hangi şartlarda emekli olunuyorsa o şartlar geçerli olsun. Kesinlikle ve kesinlikle yaş şartı getirilmesin. EYT’de yani bir yaş şartı getirilmesi yeni bir EYT’li mağdurlar kitlesinin oluşmasına sebep olacaktır. Bu da hiç tereddütsüz seçim sandıklarına yansıyacaktır” demiştik.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bizi ve bizim gibi haber yapanların uyarılarını ve halkla bütünleşmiş milletvekillerinin görüşleri dikkate alarak bugün müjdeyi vermiştir. Doğru tektir. Bu yapılan düzenleme ile aday belli karar nettir. Kararsızların kararı da netleşmiştir.

Bu vesile ile çalışanların dört gözle beklediği EYT’de kararlı davranan, irade koyan ve 2 milyon 250 bin insanımıza müjdeyi veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Hasbahçe Gazetesi olarak teşekkür ediyoruz.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » »
872 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.