logo

Minik Efe “Tobot Tobotlar” Adlı Kitap Yazdı

Minik Efe “Tobot Tobotlar” Adlı Kitap Yazdı

Yazarlarımızdan Abid Yaşaroğlu’nun oğlu ve Atatürk İlkokulu 1.Sınıf öğrencisi Ahmet Bayram Efe Yaşaroğlu, 10 sayfalık ve her sayfası renkli “Tobot Tobotlar” adlı bir hikâye kitabı yazdı ve yaşıtlarına örnek oldu.

Konu hakkında görüş aldığımız Ahmet Bayram Efe Yaşaroğlu, “Çizgi film seyretmeyi seviyorum. Televizyonda robotlu çizgi filmler ilgimi daha çok çekiyor. Bir gün babama “ben bir hikâye yazmak istiyorum” dedim. Babam da yaz dedi. Bende çizgi filmlerden esinlenerek bir hikâye kitabı yazdım. Babamda kitaplaştırdı. Tobot Tobotlar adlı hikâye kitabı, ıssız bir adaya düşen iki arkadaşın hikâyesidir. İki arkadaş, adada robotlar üreten ve bunlara kötü programlar yazan bir profesörle mücadele ediyor ve yenilgiye uğratıyor. Ama hikâyenin en sonunda “annesi hadi yemeğe diye sesleniyor” Aslında iki arkadaşın birbirlerine anlattıkları bir hikâyeymiş diye sonlandırdım” dedi.

Konu hakkında görüş aldığımız Ahmet Bayram Efe Yaşaroğlu’nun babası Abid Yaşaroğlu, “Bu yaştaki çocuğu motive etmek lazım. Çocuğun o motivasyonu çocuğun üzerinde öyle bir etki yapıyor ki, bir amaca ulaşmak istiyorsan çaba harcamak zorundasın. Sonuçta mutlu olmak istiyorsan çileye katlanmak zorundasın. Küçük bir olay çocuğu motive etmeye yetiyor. Buradaki amaç ilkokul bire giden bir çocuk yanlışlarıyla, hatalarıyla ben bunu yaptım mantığını kazanabilmesidir” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
2308 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.