logo

MTSK Sınavlarında Görev Almıyoruz

MTSK Sınavlarında Görev Almıyoruz

MTSK Sınavları ilgili defalarca yazı yazdık. Sahadan gelen şikâyetleri dile getirdik. Taşıdığı güvenlik riskinden, gün boyu süren insani ihtiyaçları ıskalayan tarafına dikkat çektik. Denetimlerdeki tek yönlü tespitlerin ve açılan soruşturmalarda verilen idari ve disiplin yönünden cezaların hakkaniyetli olmadığını gündeme getirdik.

Şimdi sıra tüm bu gerçekler ortada iken verilen ücretin hayat şartları ve MEB’in yaptığı sınavlar ile mukayese edildiğinde verilen ücretin yetersizliğine dikkat çekmek.

Eğitim Bir Sen İstanbul şubeleri olarak, sahada gördüğümüz gerçeklere dikkat çekmek öğretmenler odasından yükselen itirazlara ortak olmak için, bir irade ortaya koyduk.  Yaptığımız basın açıklamasında da altını çizerek ifade ettiğimiz üzere sabahın ilk ışıklarından, akşamın karanlığına kadar devam eden bir sınavın hayatın olağan akışına uygun değildir. Süre ve kişi sayısı bakımından acilen iyileştirme yapılması gerekir.

Adaletin tecellisi hakkaniyetin tecelli etmesi ile mümkündür. MTSK sınavlarının işleyişi, hak ediş ücreti ve görev dağılımı itibariyle hakkaniyet testinden sınava tabi tutulsa bütünlemeye kalacağı kesindir. Bir kişiye iki kere zulüm anlamına gelen “Hem çok çalıştırıp hem de az ücret tahakkuku”  iki kere haksızlık değil midir?

Sözün tam da burasında çağrımızı tekrar ediyoruz:

MTSK Sınav bütçesi maliyeye kaynak değil, emek verenlere haktır. Sınav güvenliği, süresi/süreci bakımından iyileştirme yapılana ve yeterli düzeyde ücret artışı olana kadar sınav görevi almıyoruz.

Bu üyelerimize ve tüm eğitim çalışanlarına açıkça bir çağrıdır.

Bize düşen seferdir. O da bu seferdir vesselam!

Eğitim Bir Sen İstanbul Basın Açıklaması:

İdris Şekerci
EBS İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı

191 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.