logo

Muhammed Taha Gergerlioğlu’nun “Türk Tipi Cumhur-Başkanlığı” Kitabı Çıktı

Muhammed Taha Gergerlioğlu’nun “Türk Tipi Cumhur-Başkanlığı” Kitabı Çıktı

Muhammed Taha Gergerlioğlu’nun “Türk Tipi Cumhur-Başkanlığı” Kitabı Çıktı

Strateji ve İstihbarat Uzmanı Muhammed Taha Gergerlioğlu’nun kaleme aldığı “Türk Tipi Cumhur-Başkanlığı” isimli yeni kitabı Hayy Kitap’tan çıktı.

Strateji ve İstihbarat Uzmanı Muhammed Taha Gergerlioğlu’nun kaleme aldığı “Türk Tipi Cumhur-Başkanlığı” isimli yeni kitabı 4. CNR Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda okuyucusuyla buluştu.

Strateji ve İstihbarat Uzmanı Muhammed Taha Gergerlioğlu, Türk Tipi Cumhur-Başkanlığı adlı yeni kitabını, 25 Şubat Cumartesi Günü Saat:14.00’da 4. CNR Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, Hayy Kitap standında imza günü düzenledi.


Kitabı hakkında bilgi aldığımız Muhammed Taha Gergerlioğlu, “Türk Tipi Cumhur-Başkanlığı kitabımızda Rejim mi değişiyor? Sistem mi geliyor? Ülkemiz nasıl daha iyi yönetilecek? Sorularını cevapladık. Gergerlioğlu, “Bu sorulara cevap vermek için öncelikle milletimizin siyasal kültürüne bakmalıyız” diyor ve devam ediyor: “Son kurduğumuz Osmanlı Devleti’nin ilk on padişahı dünyanın en önde gelen mareşalleridir ve hemen hepsi güçlü liderliği temsil eder. Bizim medeniyetimizde, ülkelerin ne kadar medeni olduklarını adalete verdikleri kıymetle ölçeriz. Bugüne kadar kurduğumuz devletlerde de en temel mesele adalettir. İşte adaleti tevzi etmenin, Kızıl Elma’ya yürümenin en temel koşulu önce evin içini düzene sokmak, sistemli ve her açıdan organize bir toplum meydana getirmektir. Bu açıdan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bu temel düşüncenin yönetim sistemi ve vücut bulmuş hali olacaktır. Yani yapılmak istenen şey kurumsal vesayetten halkın iktidarına zemin hazırlayan bir sistem oluşturma çabasıdır” dedi.

Muhammed Taha Gergerlioğlu Kimdir?

Somuncu Baba’nın 17. kuşaktan torunu olan ve 1956 yılında babasının yedek subaylığı esnasında yine birçok Peygambere ve Veliyullaha ev sahipliği yapmış olan Urfa’da dünyaya gelir Muhammed Taha Gergerlioğlu.

Memur bir ailenin oğlu olarak ilkokul, ortaokul ve liseyi Türkiye’nin çeşitli illerinde okuyarak tamamlar. İmam Hatip Lisesinin son yıllarını 1974 yılında Bursa’da tamamlayan Muhammed Taha Gergerlioğlu aynı yıl Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi ile başladığı yükseköğrenimini 1978 yılında tamamlar.

Devletin ebet müddet varlığını devam ettirmesi için atalarının gittiği yoldan gitmeyi kendisine şiar edinmiş bir tavırla eğitim serüveninin hiçbir anını boş geçirmez siyasi hayatın içerisine atılır ve 1974 yılında Milli Selamet Partisi (MSP) Gençlik Kolları Başkanlığı yapar. 1976 yılında Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) kuruluşunda ve teşkilatlanmasında çalışır. 1977 yılında Akıncılar Teşkilatı kuruluşunda görev alır.

Devletine ve milletine hizmet edebilmek adına en etkin yollardan biri olan siyasi hayatın içerisinde aktif olması gerektiğine karar verir ve 1998 yılında siyasette yeni yol arayışları doğrultusunda Turgut Özal’ın işaret ettiği ve Genel Başkanlığını Korkut Özal’ın yaptığı Demokrat Parti’de (DP) Bursa İl Başkanlığı, Genel İdare Kurulu Üyeliği ile siyasetin içerisinde aktif bir rol alır.

Daha sonraları Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) ilk tohumlarının atıldığı dönemlerde fiili olarak bu yapının içinde bulunur.

Birçok özel kuruluşta danışmanlık dönemleri 2002 yılında sosyometri danışmanlığı ile kamuya da taşınmış oldu. Sırası ile Halk Bankası İcra Kurulu Başkan Danışmanlığı, TMSF iştiraki Denetim Kurulu Üyeliği, Kamu Sosyometri Danışmanlığı görevleri birbirinin peşi sıra gelir.

Siyaset arenasında da kendine yer bulan ve Bursa’da ciddi bir desteği bulunan Muhammed Taha Gergerlioğlu 2009 Yerel Seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adayı olur.

Uluslararası finans konusunda yurtiçinde ve yurt dışında aldığı eğitimler seminerler sonucunda Yüksek Finans Yönetiminde uzman/yönetici olan Muhammed Taha Gergerlioğlu, üniversite, kamu ve özel sektöre bu konuda danışmanlık hizmeti vermeye ve çeşitli firmalarda yönetim kurulu üyeliği görevlerine devam ediyor.

Gergerlioğlu kültürel anlamda donanımına Fransızca, Arapça ve Farsça dillerini de eklemiştir. Aile hayatının toplumun temelini oluşturduğunu bilen ve buna inanan Gergerlioğlu evli ve dört çocuk babasıdır.

Bilgi için:
Türk Tipi Cumhur-Başkanlığı, Muhammed Taha Gergerlioğlu

Hayy Kitap, 2017
http://www.hayykitap.com/turk-tipi-cumhurbaskanligi/

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
2849 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.