logo

Mursi İçin Tüm Yurtta Gıyabi Cenaze Namazı Kılınacak

Mursi İçin Tüm Yurtta Gıyabi Cenaze Namazı Kılınacak

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin şehadeti nedeniyle yarın (19 Haziran Çarşamba günü) 81 il ve ilçelerinde merkezi bir camide gıyabi cenaze namazı kıldırılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin şehadeti nedeniyle yarın yurt genelinde öğle namazına müteakip merkezi bir camide gıyabi cenaze namazı kıldırılacak.

Ankara Hacı Bayram Camii’ndeki gıyabi cenaze namazını, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldıracak. İl ve ilçelerde ise gıyabi cenaze namazı, müftü veya müftü vekillerinin imametinde kılınacak.

Gıyabi cenaze namazının kılınacağı camiler, müftülükler tarafından halka duyurulacak. 

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sosyal medya hesabından Mursi için bir açıklama yaparak, “Müstakim duruşu ve onurlu mücadelesiyle asil bir tavrın ve mü’mince bir hayatın örneği olan Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, maruz kaldığı zulüm ve baskıyla yaşadığı zor şartlar altında Hakk’a yürüdü. Yüce Rabbimiz şehadetini kabul eylesin. Ümmetin başı sağ olsun” dedi.

Başkan Erbaş, ayrıca sosyal medya hesabından Mursi için düzenledikleri gıyabi cenaze namazına tüm vatandaşları davet etti.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler:
1836 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.