logo

Mustafa Kahraman TOPALOĞLU’nun “KADIN & ERKEĞİ TANIMA SANATI” Adlı Kitabı Çıktı

Mustafa Kahraman TOPALOĞLU’nun “KADIN & ERKEĞİ TANIMA SANATI” Adlı Kitabı Çıktı

Hasbahçe Gazetesi yazarlarından Eğitimci, Araştırmacı Yazar Mustafa Kahraman TOPALOĞLU’nun“KADIN & ERKEĞİ TANIMA SANATI” adlı 11. kitabı, Yediveren Yayınlarından çıktı. Bu kitabı okuyan erkeklerin kadınlara bakış açıları değişeceği gibi; kadınlar da okuduklarında, kendilerini yeniden konumlandıracaklardır.

Konu hakkında görüş aldığımız Mustafa Kahraman TOPALOĞLU, “Erkek, ilk yaratılan insan ama kadınsız hayatını sürdüremiyor. Kadın da insan, erkek de insan; ancak hiçbir yönleriyle birlilerine benzemiyorlar. Biri olamadan diğeri eksik ve yarım oluyor. İkisi bir araya geldiğinde ancak tam insan oluyor ve ikinin gücünü meydana getiriyorlar. Kadın-erkek ilişkilerinde kadının beklentilerinin daha fazla olduğu söylenir; ama erkeğin beklentileri de ondan aşağı değil… Genelde kadının psikolojik ihtiyacı sevgi ve ilgiye dayanırken; erkeğinki ise önemsenmeye ve takdire dayanıyor. Kadın erkeksiz, erkek de kadınsız yapamıyor ama birbirini anlama mücadelesi, günümüzde hâlâ çözüme kavuşmuş değil… Erkek beyni, sistem kurmaya programlanmış sonuç odaklıdır. Amacı hedefe ulaşmaktır. Erkek, bir durum karşısında neden-sonuç ilişkisini anlamaya ve sistemin nasıl işlediğini çözmeye çalışır. Kadın beyni ise ilişki kurmaya programlanmıştır. Kadın, ilişkide olduğu kişinin duygularını anlamaya ve bu duruma duygusal bir cevap vermeye çalışır. Kadın, empatik bir ilişki kurarken; erkek sistemin aksaklığını nasıl gidereceğini düşünür.

“Evliliklerin” mutluluk üzerine kurulduğunu hepimiz biliyoruz. Evlenen yeni çiftler, önceleri “mutluluktan” kendilerini bulutlar üzerinde görürler. Daha sonraları, bulutlar yavaş yavaş çekilir ve o güzelim mutluluk azalmaya başlar. Çiftler, işte o zaman hayatın gerçekleriyle yüzleşirler. İyi huylarla-kötü huylar çarpışmaya başlar. Evlilik hayatında, o bitmeyen ”tartışmalar, küsüşmeler, kavgalar” sürüp gider. Bunların olmaması için; kişi “önce kendini, sonra da karşı cinsini tanımalı.” Evlenmeden önce böyle bir girişimde bulunanlar, hayatlarını sağlama almış olurlar. Böyle bir fırsatı kaçıranlar ise, evlilik sonrasında da bunu yakalayabilirler.

Evlilikteki esas amaç; “güzel geçinmedir,” yanı “mutlu olmaktır.” Yüce Yaratan, kadın ve erkeği “ayrı özellikte” ve “farklı fıtratta” yaratmıştır. Kadın-erkek, fıtrattan gelen özelliklerini bilirlerse, körü körüne birbirleriyle çatışmazlar. Bilmediklerinde ise, kendi bildiklerini karşı tarafa dayatırlar. Bu konuda yapılmış pek çok “bilimsel araştırmalar” var” dedi.

Topaloğlu, Kadını tanımada öne çıkan davranışlarından bazıları da şunlardır dedi: Kadının Çok Konuşma Durumu, Kadının Cinsellik İçgüdüsü, İnatlaşma Silahını Kullanması, Yönetilirken Yönetmeyi İstemesi, Geçmişi Hiç Unutmaması, İğneleyici ve İmalı Konuşması, Küsme ve Somurtma Seansları, Erkeği Tanımada Ortaya Çıkan Davranışlardan Bazıları, Erkeğin Saldırganlık Dürtüsü, Erkeğin Cinselliği, Erkeğin Zaafları, Erkeğin Değişip Değişmemesi, Çağımızın Amansız Hastalığı “Aldatma”, Erkeğin Baş Belası “Öfke” ve Güvenilir Erkek Nasıl Bulunur?

Topaloğlu, “Ayrıca insan fıtratından gelen özellikleri de göz önünde bulundurarak bu kitabımızda sadeleştirmeye çalıştık. Gerek bilimsel araştırmaları ve gerekse fıtrattan gelen yapıları, en anlaşılır bir şekilde derleyip topladık ve kitap haline getirdik. Evli-bekâr herkese lazım olan bu kitabı, internetteki bütün kitapçılardan temin edebilirsiniz” dedi.

Kitabı https://www.kitapyurdu.com/kitap/kadin-ve-erkegi-tanima-sanati-/575917.html ‘den satın alabilirsiniz.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » »
715 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.