logo

Mustafa ŞENTOP Yeniden Meclis Başkanı Seçildi

Mustafa ŞENTOP Yeniden Meclis Başkanı Seçildi

Mustafa ŞENTOP Yeniden Meclis Başkanı Seçildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 27. dönem ikinci devrede görev yapacak Meclis Başkanı’nı seçmek için 7 Temmuz Salı günü Başkanvekili Celal ADAN’ın başkanlığında yeni Meclis Başkanı’nı seçmek için toplandı.

TBMM Başkanlığı seçimine; AK Parti’den Mustafa ŞENTOP, CHP’den Ankara Milletvekili Haluk KOÇ, HDP’den İstanbul Milletvekili Erol KATIRCIOĞLU, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin FİLİZ ve TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan BAŞ yarıştı.

Seçimin ilk iki tur oylamasında hiçbir aday yeterli oyu alamadı. Yapılan üçüncü tur oylamada salt çoğunluk sağlandı ve Mustafa ŞENTOP yeniden Meclis Başkanı seçildi.

İLK TURDA ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI

TBMM Başkanlık seçimi için gizli yapılan ilk oylamada Mustafa Şentop (AK Parti) 324, Haluk Koç (CHP) 131, Erol Katırcıoğlu (HDP) 50, Hüseyin Filiz (İYİ Parti) 34 ve Erkan Baş (TİP) 9 oy aldı. İlk tur oylamada adaylar, TBMM üye tam sayısının 3’te 2 çoğunluk olan 400 oy alamadı ve 2. Tur oylamaya geçildi.

İKİNCİ TUR OYLAMADAN DA SONUÇ ÇIKMADI

TBMM Başkanlık seçimi için gizli yapılan 2.tur oylamada Mustafa Şentop (AK Parti) 329, Haluk Koç (CHP) 133, Erol Katırcıoğlu (HDP) 53, Hüseyin Filiz (İYİ Parti) 36 oy aldı.  2. tur oylamada adaylar, TBMM üye tam sayısının 3’te 2 çoğunluğu olan 400 oya ulaşamadı. TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş bu sonuçlardan sonra adaylıktan çekildi. Başkanlık seçimi için 3. Tur oylamaya geçildi.

3. TURDA MUSTAFA ŞENTOP YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Yapılan üçüncü tur oylamada AK Parti’nin adayı Mustafa ŞENTOP 328 oy alarak yeniden Meclis Başkanı seçilirken, CHP’nin adayı Haluk KOÇ 134, HDP’nin adayı Erol KATIRCIOĞLU 51, İYİ Parti’nin adayı Hüseyin FİLİZ ise 37 oy aldı.

ŞENTOP VEKİLLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Şentop, yaptığı teşekkür konuşmasında; “Bundan sonra, anayasa, içtüzük, diğer hukuk kuralları ve parlamento teamülleri çerçevesinde adalet ve tarafsızlıkla yüce Meclise hizmet etmeye çalışacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Bugün de bu Meclis, milletimizin iradesinin tecelligâhıdır; en zor zamanlarda ümit bağladığı bir kurumdur; devletimizin ve siyasetin teminatı, demokrasinin kalbidir. Bize düşen en önemli görev, şanla, şerefle, kahramanlıkla, fedakârlık ve vatanperverlikle mazisi şekillenmiş bu yüce Meclis’e layık olmak, meclisimizin itibarını gözümüz gibi korumak, bu itibara halel getirecek her şeyden titizlikle kaçınmaktır. Faydasız, sonuçsuz tartışmalarla, birbirimizi yorarak tükettiğimiz zamanın en önemli kaybımız olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Türkiye Büyük Millet Meclisi, millette karşılığı olan her fikrin, telakkinin ve dünya görüşünün özgürce yer bulduğu bir mekândır” dedi.

ŞENTOP, “23 Nisan 1920’den bugüne kadar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Gazi Meclisimizde görev üstlenmiş bütün Meclis Başkanlarımızın, milletvekillerimizin aramızdan ayrılanlarını şükranla ve rahmetle anıyorum. Hayatta olan Meclis Başkanlarımıza, milletvekillerimize sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyorum” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
709 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.