logo

Ey İnsanlar! Namazlarınızı Kılınız

Ey İnsanlar! Namazlarınızı Kılınız

Namazlarınızı Kılınız

İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut, Hasbahçe Ramazan Etkinlikleri kapsamında “Namaz ve İnsan” konulu söyleşi gerçekleştirdi ve namazlarınızı kılınız dedi.

Kağıthane Belediyesi birbirinden değerli yazarları Kağıthaneliler’le buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Hasbahçe Etkinlik Alanı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Ahmet Bulut, “Namaz kılmanın İslam’ın 5 şartından biri olduğunu anımsatarak, insanın ilk önce namazdan hesaba çekileceğini belirtti ve sakın ha namazlarınızı kaçırmayın, kılınız” dedi.

Bir bireye küçük yaşlardan itibaren namazın öneminin anlatılması gerektiğine dikkati çeken Bulut, “Allah’ı anmak, şükretmek ve cennete gitmek için namaz kılmalıyız, bu bilinçle yaşamalıyız. Günümüzde insanlar namazlarını işlerine göre ayarlıyor ancak bunun tam tersi olmalı, işlerimizi namazımıza göre ayarlamalıyız” dedi.

Bulut, namazın vücut için yemek ve su gibi bir ihtiyaç olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: “Huzur ve mutluluk seccadenin üzerinden geçiyor. Namazı hayatının noktasına yerleştirenler mutlu olmanın sırrına ulaşmışlar demektir. Namaz kılmak sadece yaşlılara mı mahsus? Tabii ki hayır. Ölenlerin hepsi yaşlı mı? Bir saniye sonramızı hangimiz biliyor. Her saniye ölümle baş başayız. Namazlarımızı aksatmadan kılmaya özen göstermeliyiz” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
852 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.