logo

Nesilden Nesile Aktarılan Geleneksel Eğlenceler Başlıyor

Nesilden Nesile Aktarılan Geleneksel Eğlenceler Başlıyor

Kağıthane Sadabad Yaz Etkinlikleri başlıyor

Kağıthane Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve binlerce insanı Hasbahçe’de buluşturan Sadabad Yaz Etkinlikleri başlıyor. Ahilik ve Şed Kuşanma etkinliği ile başlayacak, Ramazan Etkinlikleri ile devam edecek Sadabad Yaz Etkinlikleri vatandaşlara dolu dolu bir yaz yaşatacak.

Hasbahçe Mesire Alanında çıraklıktan ustalığa geçişte yapılan geleneksel törenin yeniden canlandırılmasıyla start alacak Sadabad Yaz Etkinlikleri’nde Hıdırellez kutlanacak.

Nesilden nesile aktarılan geleneksel eğlenceler Mayıs ayında başlıyor.

Kağıthane Belediyesi, Mayıs ayı itibari ile bir çok sosyal ve kültürel faaliyet gerçekleştirecek. Mayıs ayında başlayacak Sadabad Yaz Etkinlikleri’nde Geleneksel Ahilik Şed Kuşanması, Hıdırellez Şenliği, Yağlı Güreş, Uçurtma Yarışması, Okçuluk yarışması ve Cirit Şöleni gibi birbirinden güzel programlar Kağıthanelilerle buluşacak.

3 Mayıs Perşembe Günü Saat:14.00’da Ahilik Şed Kuşanma Töreni ve Saat: 15.00’da Hıdırellez Şenlikleri

123 yıl evvel Hasbahçe de bir gelenek halinde düzenlenen Ahilik Şed Kuşatma Töreni esnaf kültürünü yaşatmaya devam edecek. Çıraklıktan ustalığa geçişte yapılan geleneksel törenin yeniden canlandırılmasıyla start alacak Sadabad Yaz Etkinlikleri’nde Hıdırellez kutlanacak. Hasbahçe Mesire Alanı’nda yakılacak ateşlerle baharın gelişini temsil eden geleneksel törenler yeniden yaşanacak.

5 Mayıs Cumartesi Günü – Yağlı Güreş

Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında Kağıthane Belediyesi tarafından organize edilen ve kökleri asırlar öncesine dayanan tarihi Kağıthane Yağlı Güreşlerinin 25.si düzenlenecek.

12 Mayıs Cumartesi Saat:11.00 – Bisiklet Yarışması 

Kağıthane Belediyesi’nin Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak düzenlediği Bisiklet Yarışması Hasbahçe Caddesinde gerçekleşecek. İlk ve Ortaokul öğrencilerinin dostluk ve rekabetiyle eğlenceli anlara sahne olacak yarışmada  2 KM parkuruyla Sadabad (Aziziye) Camii arkasında son bulacak.

12 Mayıs Cumartesi Saat:13.00 – Uçurtma Yarışması

Çeşitli animasyon ve ilizyon gösterileri ile eğlenceli anların yaşandığı uçurtma törene katılan Kağıthaneliler piknik yaparken çocukları ile birlikte uçurtma uçurmanın keyfini yaşayacak. Uçurtma Yarışması Milli Arşiv Sitesi karşısında yapılacaktır.

12 Mayıs Cumartesi Saat:16.00 – Okçuluk Yarışması

Kağıthane Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Okçuluk Yarışması”  tarihi ve modern atış tekniklerinin sunulduğu şenlikle başlayacak. Modern okçuluk, asırlar öncesine ait ok atış, savaş ve dövüş teknikleri gösterileri ile renklenecek yarışmada; geleneksel savaş talimleri, kadınların savaşlardaki yeri, geleneksel savaş aleti topuz ve dönemin okçuluk kıyafetleri de tanıtılacak. Okuçuluk yarışması Güreş Sahasında yapılacaktır.

13 Mayıs Pazar Günü Saat:14.00 – Cirit Şöleni

Kağıthane Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Cirit Oyunları Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek.  Cirit, bir diğer adıyla Çavgan, kültürümüzde yüzyıllardır oynanan ata oyunu olarak dolu dizgin Kağıthane’de yaşatılıyor. Cirit Şöleni Cirit Sahasında yapılacaktır.

Sadabad Yaz Etkinlikleri; sokak iftarları, sohbetler ve geleneksel eğlenceler ile her yıl paylaşmanın güzelliğini yaşatan Ramazan Etkinlikleri ile devam edecek. 16 Mayıs’ta başlayacak olan Ramazan etkinlikleriyle geleneksel eğlenceler devam edecek.

Kağıthane’nin her mahallesinde programlı olarak düzenlenecek sokak iftarlarının yanı sıra Hasbahçe etkinlikleri Kağıthanelinin hafızasında unutulmaz anılar bırakacak.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
1468 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.