logo

Nihayet Seyrantepe Devlet Hastanesi Mart Ayında Açılıyor

Nihayet Seyrantepe Devlet Hastanesi Mart Ayında Açılıyor

Nihayet Seyrantepe Devlet Hastanesi Mart Ayında Açılıyor

Yaklaşık 10 yıl önce Seyrantepe Türk Telekom Stadı’nın yanı başında inşaatına başlanan Seyrantepe Devlet Hastanesi’nde sona gelindi. 600 yatak kapasiteli, 84 yoğun bakım yatağı, 24 ameliyathanesi olan ve son teknoloji cihazlarla donatılmış Seyrantepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mart ayında açılıyor…

İstanbul Şişli’de bulunan Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi tümüyle yeni hastanesine geçiyor.

600 yataklı Seyrantepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinin toplam kapalı alanı 176 bin 596 metrekare. Hastaneye 91 bin 140 metrekarelik arazi ayrıldı. 4 Ana Bloktan oluşan hastanenin 1 bağlantı bloğu bulunuyor. Modern tıp cihazlarıyla donatılmış olan hastanede A blok 19 kat, B blok 10 kat, C blok 12 kat, D blok ise 4 kattan oluşuyor.

Hastane havalandırma, ısıtması ve tesisatı ile Avrupa’daki en modern hastanelerle yarışacak nitelikte. Hastane içerisinde 163 poliklinik, 600 yatak ve 80 yoğun bakım ünitesi, 44 acil servis, 24 ameliyat hane ve 904 araçlık kapalı otopark yer alıyor.

Seyrantepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi milletimize hayırlı olsun

Mart ayında hasta kabulüne başlayacak Seyrantepe Hastanesi’ni Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ziyaret etti.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “İnşaatı tamamlanan 620 yataklı İstanbul Seyrantepe hastanemizdeki hazırlıkları gözden geçirdik. Güçlü sağlık alt yapımıza yeni bir hizmet alanı daha ekleniyor. Seyrantepe hastanemiz mart ayı içinde hasta kabulüne başlayacaktır. Milletimize yadigâr olacak eserler devam edecek” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » »
2781 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.