logo

Nihayet Taksim Camii’nin Temeli Atıldı

Nihayet Taksim Camii’nin Temeli Atıldı

Nihayet Taksim Camii’nin Temeli Atıldı

Taksim Meydanı’nda yapılacak olan caminin temeli, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas’ın ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla, 17 Şubat Cuma Günü Saat:11.00’da düzenlenen törenle atıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, protokol konuşmalarıyla devam etti. Taksim bölgesindeki cami eksikliğine dikkat çeken ve caminin önemli bir eksikliği gidereceğine vurgu yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Türkiye’ye, Taksim’e yakışan estetik bir caminin temelini atmış oluyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyin destekleriyle 49 yıllık rüya gerçek oldu. Taksim Camimiz hayırlı olsun” dedi.

Y.Mimar Şefik Birkiye ve Dr.Mimar Selim Dalaman’ın imzasını taşıyan cami projesine “onay” İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan çıktı. Sur Yapı’nın inşa edeceği; Osmanlı izleri taşıyacak ve tüm meydana hâkim olacak cami inşaatı, I. Mahmud tarafından 1731 yılında bölgeye su taksimi yapmak için inşa edilen Taksim Maksemi’nin arkasına yapılıyor. Taksim camisinin zemin üstü bina yüksekliği 20,70 metre, kubbe yüksekliği 9,6 metre, toplam mahya yüksekliği ise 30,3 metre olacak. Projeye resmi olarak 17 Şubat 2017 tarihinde başlandı ve 2 yıl içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1692 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.