logo

Nihayet! Türkiye, İstanbul Sözleşmesini Feshetti

Nihayet! Türkiye, İstanbul Sözleşmesini Feshetti

Nihayet toplumun huzurunu kaçıran “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi (İstanbul Sözleşmesi), Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile feshedildi.

11 Mayıs 2011’de İstanbul’da imzaya açılan ve bu yüzden İstanbul Sözleşmesi olarak anılan Sözleşme, 8 Mart 2012’de Resmi Gazete’de yayınlanmış, Ağustos 2014’te yürürlüğe girmişti. İstanbul Sözleşmesi, 12 bölüm ve 81 maddeden oluşuyordu.

Büyük Yanlıştan Dönüldü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın imzasını taşıyan kararda şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye Cumhuriyeti adına 11/5/2011 tarihinde imzalanan ve 10/2/2012 tarihli ve 2012/2816 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi”nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilmesine, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 3’üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.”

Mağdurlar hakkında adli süreçteki koruma halkasını her geçen gün daha da güçlendiriyoruz

Adalet Bakanı Abdulhamit GÜL, “Uluslararası sözleşmelerin onayı ve yürürlüğe konulması usulü hukukumuzda açıktır. TBMM katılmayı onaylar, yürütme de bunu bir kararla yürürlüğe koyar. Yürürlüğün aynı şekilde durdurulması ve feshi, yürütmenin yetkisindedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılığımız tamdır. Mağdurlar hakkında adli süreçteki koruma halkasını her geçen gün daha da güçlendiriyoruz. Bizim için kadına yönelik şiddetle mücadele, bir insan hakları mücadelesidir. Bu anlayışla tüm kurumlarımızla birlikte insanımızın onurunu, aileyi ve toplumsal dokumuzu korumaya kararlılıkla devam ediyoruz” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU ise “Uluslararası sözleşmelerin varlığı veya yokluğu, vatandaşımızın karşı karşıya kalacağı herhangi bir suç şeklini önlemeye ilişkin sorumluluklarımızı ve bu sorumluluğun gereği olan çalışmalarımızı eksiltmez veya arttırmaz” dedi.

Tarihin Çöp Sepetine Atıldı

Hasbahçe Gazetesi olarak İstanbul Sözleşmesinin geçte olsa feshedilerek tarihin çöp sepetine atılmasını memnuniyetle karşıladığımızı, geçte olsa vicdanların sesinin dinlenmesinden dolayı da halkımız adına da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz.

Adalet ve eşitlik herkes için olmalı

Kadının ve erkeğin hak ve hududunu, İstanbul Sözleşmelerinde değil, Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerimde ve âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimizin Veda Hutbesinin evrensel mesajlarında görebilirsiniz. Kanunlarımızda hem kadın hem erkek için eksiklikler varsa bu değerlere göre düzenlemenizi tüm devlet adamlarımızdan rica ederiz.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

421 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.