logo

Nişantaşı Üniversitesi Kağıthane Sadabad Kampüsü Açıldı

Nişantaşı Üniversitesi Kağıthane Sadabad Kampüsü Açıldı

Nişantaşı Üniversitesi Kağıthane Sadabad Kampüsü Açıldı

nişantaşı üniversitesi sadabad kampüsü

İnsan sağlığına zarar vermeyen, doğal malzemelerle inşa edilen, nefes alabilen, doğayı kirletmeyen ve radyoaktif barındırmayan Türkiye’nin ilk Organik Üniversite Kampüsü Kağıthane’de açıldı.

nişantaşı üniversitesi logoÖğrencilerin, öğretim üyelerinin ve okul çalışanlarının sağlığını korumak ve doğaya zarar vermemek amacıyla inşa edilen Türkiye’nin ilk organik üniversite kampüsü, 2014-2015 Eğitim-Öğretim dönemiyle kapılarını öğrencilere açtı.

Kâğıthane’deki eski çivi fabrikasını, doğa dostu bir kampüse dönüştürerek öğrencileriyle buluşturan Nişantaşı Üniversitesi, inşaat sırasında insan sağlığına zarar vermeyen doğal malzemeler kullandı. Kağıthane’de yapımı devam eden metro ve tünel projelerinin sağladığı ulaşım kolaylığı dikkate alınarak inşa edilen organik kampüs, sağlıklı yaşamın gerektirdiği teknik altyapı ve sosyal alanları bir araya getirdi.

nişantaşı üniversitesi kağıthane organik kampüs nişantaşı üniversitesi kağıthane kampüsü

Bayrampaşa ve Osmanbey kampüslerinin ardından üniversitenin üçüncü kampüsünü inşa ettiklerini belirten Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin, “İstanbul için önemli bir sanayi üretim merkezi olan ve büyük bir değişim yaşayan Kâğıthane’deki eski bir çivi fabrikasını üniversite binası olarak yüksek öğretime kazandırdık. İnşaat sırasında doğaya geri döndürülebilecek malzemeler tercih edildi. Böylesine yeşil ve güzel bir kampüs oluşturabilmek kolay değil ancak üniversite olarak bunu kısa bir sürede başardık” dedi.

nişantaşı üniversitesi kağıthane kampüs sınıf nişantaşı üniversitesi kağıthane kampüs konferans salonu

Sadabad Kampüsü’nün sahip olduğu konsept, tasarım ve mimari nedeniyle öğrenci ve velilerin şaşırdığını söyleyen Nişantaşı Üniversitesi İcra Kurulu Üyesi Burak Kılanç, “Sadabad Kampüsü, Kağıthane Deresi’nin içinden geçtiği değerli bir vadide kuruldu. Ayrıca birçok üniversitenin kampüsü bulunduğu için buraya ‘üniversiteler vadisi’ de diyebiliriz. Farklı bir konsept, tasarım ve mimariye sahip olduğu için bazı öğrenciler ya da velilerimiz şaşırıyor. Kampüsün organik olmasından dolayı sentetik boya bile kullanılmadı. Nişantaşı Üniversitesi’nin öğrencisi olan ya da olmayan herkes burayı görmeli”  dedi.

Hasbahçe Gazetesi olarak Nişantaşı Üniversitesi Kağıthane Sadabad Kampüsünün 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının, tüm akademik ve idari personeli ile öğrencilere hayırlı olmasını dileriz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
13305 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.