logo

Niyet Hayır Akıbet de Hayır Olur İnşallah

Niyet Hayır Akıbet de Hayır Olur İnşallah

Hasbahçe Gazetesinin Has okurlarına Merhaba. Sizleri Selamların en güzeli ile Allah’ın selamı ile selamlıyorum.

Bir dostuma selam vermiştim, hal hatır sormuştum. “Bunu yapmakla da ne de iyi etmişim” diye düşündüm. Çünkü dostum “Hayat tecrübelerinizden birkaç satır bizimle paylaşır mısınız” demişti!

Öncelikle hani derler ya; Selam verdim borçlu çıktım diye. Biz böylesi bir ortamda selam vermenin mutluluğu ve zevkini yaşadık. Çünkü dostumuz gönül sayfasında birkaç satır yoğur da bizimle ve okurlarımızda paylaş teklifinde bulunmuştu. Bu ne kadar güzel bir teklifti. İşe yaradığını veya işe yarayacağını bilme psikolojisini yaşatan bir teklif. Hamd etmiş, şükür etmiştim.

Mümince bir bakışla böylesi bir olayın akabinde kurulacak cümle herhalde şu olsa gerektir:

“Nasip edene hamd ederken, vesile olana da teşekkür etmek”

Bu teklifin mutluluğu gerçekten başımı döndürmüştü. Yıllar evvel yapılan böyle bir teklife neden de evet demediğimin üzüntüsünü hissederken, şimdi de acaba başarabilir miyim? Endişesinin rüzgârları ruhumu kapladı.

Olsun bir başlayayım dedim.

Başarılı olabilmek ümidiyle…

Yararlı bir yerde bir kaç kelam edebilir miyim arzusuyla…

İnşallah kapılarının açık olduğunu hissettiğim sürece, hayata güzel bakmanın sonucu güzellikleri görebilmek, çirkinliklerden alabildiğine uzak kalabilmek, hakkı ve sabrı tavsiye edebilen satırlar oluşturabilmek için heyecanlanıyorum…

Bu duygularla tekrar merhaba.

Gazetenin adındaki Has kelimesine layık bir birey olabilmek, hakikate uygun kelimeleri yan yana dizebilmek, gönüllerde hoş imani ve ahlaki duygular oluşturabilmek için nasip edene hamdolsun diyerek kelama sarılıyorum.

Sizinle buluşmalarımızda bazen koruması Allah’ın elinde olan kıyamete dek baki olan yüce dinimiz İslam’ın bazı hakikatlerini, bazen necip milletimizin muhteşem geçmişi ile alakalı tarihi gerçekleri, bazen evrensel ahlaki değerleri dile getirmeyi umuyoruz.

Bizi biz yapan değerlerimizi gönüllere ve akıllara sunmayı şeref addediyoruz. Güzeli söylemek, güzel söylemek muradımızdır.

Niyet hayır akıbet de hayır olur inşallah.

Mevlam utandırmasın…

Gönüllerde oluşacak olan hoş meltemler erişebilmek ümidiyle, hepiniz Allah’a emanetsiniz.

Selam ve dua ile

Yaşar YAVUZ

Etiketler: » » » » » » » » » » »
384 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.