logo

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nükleer Tıp Merkezi Kanser Hastalarının Umudu Oldu

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nükleer Tıp Merkezi Kanser Hastalarının Umudu Oldu

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 27 Ekim 2023 Cuma günü Nükleer Tıp Merkezi açıldı. Dünyanın en ileri cihazları ile donatılmış Nükleer Tıp Merkezi, alanında en başarılı hekimleri ve çalışanları ile kanser hastalarına ücretsiz ve cansiperane hizmet vermeye başladı.

Açılışta konuşma yapan Muğla Valisi İdris AKBIYIK, “Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nükleer Tıp Merkezinin gelişmiş cihazları ve teknikleri ile bir çok hastalığın erken tanı konulması ve uygun tedavide önemli yeri olacaktır” dedi.

Bugüne dek ileri tetkik, teşhis ve tanı tedavisi için civar illere kilometrelerce yola tahammül etmek zorunda kalan onkoloji hastaları, tüm bu zorluktan kurtulmuş olacaklar. Nükleer Tıp Merkezi, böylelikle, hastalığın tetkik, teşhis, tanı ve tedavisinde son derece hızlı çalışarak, hastaların yaşam konforunu yükseltmeyi amaç edinmektedir.

Hastalar, onkolojik tetkik-tarama cihazlarına ulaşabilmek için ödediği onlarca Lira masraftan da ÜCRETSİZ TEDAVİ ile kurtulacaktır.

Nükleer Tıp Merkezi Teknolojide Bir Adım Önde

Konu hakkında görüş aldığımız Prof. Dr. Turhan TOGAN, Muğla ilimize kazandırdığımız Nükleer Tıp Merkezimiz, tüm hastalarımıza, halkımıza ve sağlık çalışanlarımıza hayırlı olsun.

Açılışımızın, Aziz Türk Milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılına denk gelmesinin haklı gururunu yaşamaktayız. 

Hastanemizin Onkoloji Merkezinin en önemli ünitelerinden biri olan Nükleer Tıp Merkezimizde; Kanser tarama cihazı olan PET/CT cihazı, Gama kameraları, sintigrafi cihazı ve İyot Tedavi Merkezimiz ile artık hastalarımıza deneyimli, fedakâr hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızla birlikte heyecan ve coşkuyla cansiperane çalışmaya devam edeceğiz.  

Açılışımızın ardından hastanemizde yakın zamanda kurduğumuz Trijenerasyon Merkezimiz sayesinde hastanemizde aylık elektrik tüketim bedelimizi 6 Milyon TL den, 3,5 Milyona TL’ye düşürerek son derece ciddi bir enerji ve ekonomik kazanç sağladık. Böylelikle, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı kamuda TGAP yani, “Tasarruf ve Gelir Artırıcı Program” kapsamında çok önemli bir aşama kaydettik.

Sonuç olarak, kurumumuzda verdiğimiz ve vereceğimiz hizmetlerin her geçen gün katlanarak devam edeceğinden hiç şüpheniz olmasın” dedi.

Prof. Dr. Turhan TOGAN Kimdir?

Prof. Dr. Turhan TOGAN, 1975 yılında Almanya’da doğdu. İlkokulu ve ortaokul birinci sınıfı Almanya’da tamamladıktan sonra İzmir’de Yunus Emre Anadolu Lisesinden 1992 yılında mevzun oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesinde Tıp Fakültesini 1998 yılında tamamladı. 2002 yılına kadar Trabzon Tonya ve Beşikdüzü ilçelerinde ve 2004 yılına kadar Ankara Çankaya da pratisyen hekimlik görevini ifa etti. Ankara Başkent Üniversitesinden 2009 yılında Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanlığını aldı. 2011 yılında Aksaray Devlet Hastanesinde devlet hizmet yükümlülüğü görevini tamamladıktan sonra Başkent Üniversitesi Konya Hastanesinde çalışmaya başladı ve 2016 yılında Doçentlik unvanını aldı. 2017-2018 yılları arasında İzmir’de özel sağlık kurumlarında 2 yıl çalıştıktan sonra 2019 yılında Enfeksiyon hastalıkları uzmanı olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde göreve başladı. Kamu ve özel sektörde 10 yılı aşkın idari görevlerde bulunmuştur. Sağlık teşkilatının tüm kademelerinde çalışma ve tecrübe edinme fırsatı deneyimledi. 2020 yılı mart ayından itibaren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölüm Başkanı olarak çalışmaya başladı. 06.05.2020 tarihinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak görevlendirildi. Profesyonel çalışma yetkinliğinde olup, iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir. Yurtiçi ve yurt dışı yayınlanmış 90’ı aşkın bilimsel eseri mevcuttur. Prof. Dr. Turhan Togan, evli ve iki çocuk babasıdır.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
184 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.