logo

Okullarda Eş Zamanlı Deprem Tatbikatı Yapıldı

Okullarda Eş Zamanlı Deprem Tatbikatı Yapıldı

Bugün Saat: 11.30’da tüm Türkiye’de, aynı anda 67 binden fazla okulda olduğu gibi Kağıthane’deki tüm okullarda da deprem tahliye tatbikatı yapıldı. Deprem tahliye tatbikatından önce öğrencilere; depreme hazırlık, deprem anı ve tahliye toplanma tatbikatlarını anlatan videolar izlettirildi.

Kağıthane Anadolu Lisesindeki deprem tahliye tatbikatına; Kağıthane Kaymakamı Mustafa KOÇ, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt ÖZTEKİN ve Başkan Yardımcıları, Kağıthane İlçe Emniyet Müdürü Murat ÇAYKARA, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk DİLEKÇİ ve Şube Müdürleri, İl Afet Şube Müdürü, Türkiye Kızılay Derneği Kağıthane Şubesi Başkanı Sedat TUNÇ ve ekibi, Kağıthane İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet ÖNCEL, Kağıthane Anadolu Lisesi Müdürü Sinan ÇAKIR, Müdür Yardımcısı Yaşar KESKİN ve diğer müdür yardımcıları, depremde görevli personeller, öğretmenler ve okul öğrencileri katıldı.

Deprem tahliye tatbikatı gereği saat: 11.30’da deprem sirenlerinin çalmasıyla tüm öğrenci ve personeller, sıraların ve masaların yanına çömelerek hayat üçgeni oluşturdu.

Daha sonra Türkiye Kızılay ekipleri ve görevli öğretmenler, öğrencileri güvenli şekilde okul bahçesine çıkardı.

Tatbikat sırasında öğrencilerin tahliye edilmesine eşlik ederek toplanma alanına geçen Kağıthane Kaymakamı Mustafa KOÇ, Türkiye bir afet bölgesidir. Son dönemlerde deprem ve diğer afetlerle karşı karşıya kaldık. 2019 ve 2020’nin afetlere hazırlık, 2021 yılı ise afet eğitim yılı ilan edildi. Bu kapsamda 56 milyon kişiye ulaşarak eğitimler verdik. Eş zamanlı olarak tüm okullarda yapılan deprem tahliye tatbikatı afet eğitimlerinin tamamlayıcısı olmuştur. Afetlerde neler yapılacağını gelecek nesillere aktarmalıyız. Bu vesile ile 2022 yılı Afet tatbikat yılı ilan edilmiştir. Bu yılsonuna doğru Sayın İçişleri Bakanımızın dediği gibi “Büyük Türkiye tatbikatı yapacağız” dedi.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt ÖZTEKİN ise “İçişleri Bakanlığımızın düzenlediği 81 ilde aynı anda gerçekleşen “Deprem Tahliye Tatbikatı” programına, Kaymakamımız Mustafa Koç ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ufuk Dilekçi ile katılım sağlayarak tatbikat sırasında okulumuz öğretmen, personel ve öğrencilerimizin tahliye edilmesine eşlik ettik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

ÖZTEKİN, “Göreve gelir gelmez önce vatandaşlarımızın yaşam alanlarını, evlerini güvenli hale getirdik. Can ve mallarını korumak için ilçemizdeki yüksek riskli yapıları bir bir yıkarak yerlerine; Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız işbirliği ile yenisini inşa ediyoruz. Bu kapsamda 300’ün üzerinde bina ve 5 okulu dönüştürüyoruz. Tedirgin olmamak için tedbirli olmamız lazım. Bu nedenle afet ve acil durum gerektiren durumlarla etkin mücadele için Afet Koordinasyon Merkezimizi kurduk. Son yaşadığımız yoğun kar yağışında da burayı etkin bir şekilde kullandık” dedi.

Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk DİLEKÇİ, “2022 yılı Afet tatbikat yılı” kapsamında, bugün Saat: 11.30’da tüm Türkiye’de olduğu gibi Kağıthane’de tüm okullarımızda deprem tahliye tatbikatı yapıldı. Deprem tahliye tatbikatından önce öğrencilerimize depreme hazırlık, deprem anı ve tahliye toplanma tatbikatları anlatan videolar izlettirdik. Tüm okullarımızda deprem tahliye tatbikatına katılan, emeği geçen tüm personellerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kağıthane Anadolu Lisesi Müdürü Sinan ÇAKIR, deprem tahliye tatbikatına katılımlarından dolayı Kağıthane Kaymakamı Mustafa KOÇ’a, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt ÖZTEKİN’e, Kağıthane İlçe Emniyet Müdürü Murat ÇAYKARA,’ya, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk DİLEKÇİ’ye ve Şube Müdürlerine, İl Afet Şube Müdürüne, Türkiye Kızılay Derneği Kağıthane Şubesi Başkanı Sedat TUNÇ ve ekibine, Kağıthane İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet ÖNCEL’e ve okulumuz öğretmen, personel ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Depremin ne zaman olacağını bilmiyoruz ama ne yapmamız gerektiğini artık tüm öğrencilerimizle birlikte biliyoruz” dedi.

Deprem tahliye tatbikatı programı çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
561 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.