logo

Okulumuzu Geri İstiyoruz!

Okulumuzu Geri İstiyoruz!

Okulumuzu Geri İstiyoruz!

Kurt Kemeri Sosyal Tesileri Kağıthane İmam Hatip Mezunları Kahvaltı

Kağıthane İmam Hatip Lisesi 93 Mezunları pazar kahvaltısında Kurt Kemeri Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldiler. 23 senedir kahvaltı, iftar ve programlarda bir araya gelen mezunlar sohbet ederek, gündemi ve okullarını konuştular.

Kağıthane İmam Hatip Mezunları Toplandı Kurt Kemeri Sosyal Tesisleri 93 Mezunu Kahvaltı

Kahvaltı bitiminde 93 Mezunları adına söz alan Atilla Bülbül, okulları hakkında bir basın açıklamasında bulunarak şunları söyledi: ”1976 yılında Sanayi Mahallesinde, bir binanın alt katında “Şişli İmam Hatip Lisesi” adıyla öğretim hayatına başlayan okulumuz, 1983 yılında yeni binasına taşındı. Şişli İmam Hatip Lisesi 1990 yılında Kağıthane İmam-Hatip Lisesi adını alarak eğitim ve öğretime devam etmiştir. 2015 yılında depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan okulumuz yerine, yeni bir okul yapılmakta olup inşaatı bitme aşamasındadır. Okulumuz 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılında hizmete girecektir.

kagithane imam hatip lisesi

şehid mustafa sevim kabri

Kuruluşundan itibaren bulunduğu bölgeye rengini veren, inşaatının yapımı sırasında ve sonrasında şehitler veren okulumuz, köklü ve geleneği olan bir okuldur. İstanbul’da İmam Hatip Lisesi denildiğinde ilk akla gelen okullardan birisidir. 

Beyazıt Devlet Kütüphanesi Hüseyin Akın Osman Koca Kur’an ve Sanat Söyleşisi

Abit Yaşaroğlu Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Öztekin

Okulumuz birçok şair, yazar, akademisyen, bürokrat, siyaset adamı yetiştirmiştir. Bu okuldan mezun olan hiçbir öğrenci okulundan kopmamıştır. Bu birlikteliği sağlayan ise güçlü bir LİDER Kâğıthane İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği’dir. Okulumuzdan mezun olan her öğrenci okuluna bir şekilde hizmete devam etmektedir.

28_Şubat`ın_En_Büyük_Mağduru_İmam_Hatipler_Oldu

28 Şubat sürecinde imam-hatip ortaokullarının kapatılması ve katsayı problemleri yüzünden mağdur olan okulumuz geçen sene Kız İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmüştür. Bu dönüşüm; var olan bir damarın kuruması demektir. Çünkü geleneği devam ettiren ve ona ruh veren erkek öğrencilerdir. Bu okulun sadece Kız İmam Hatip Lisesi olması; İstanbul Erkek Lisesinin, İstanbul kız Lisesi olması gibi garabet bir durumdur. Kesinlikle ve kesinlikle bu hatadan dönülmelidir. Okulumuzun eski haline döndürülmesi elzemdir. 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılında okulumuza Erkek Öğrencilerin alınarak okulun isminin Kağıthane Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirilmesini tüm yetkililerden talep etmekteyiz. 

Kağıthane Anadolu İmam Hatip Lisesi

Sivil Toplum Kuruluşları ve İlçemizin yapısını bilen kanaat önderleriyle yapmış olduğumuz istişareler sonucunda, istisnasız herkes aynı görüşü beyan etmiştir. Bu vesile ile sesimizi duyurmak ve okulumuzun eski haline döndürülmesi için çalışmalar başlatılmıştır.

Kağıthane Anadolu İmam Hatip Lisesi Yıkıldı Kağıthane Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır başta olmak üzere, LİDER Kağıthane İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği, Ensar Vakfı Kağıthane Şubesi, Anadolu Gençlik Derneği Sanayi Şubesi, Araştırma ve Kültür Vakfı Kağıthane Şubesi, Kur’an-a Hizmet Vakfı Kağıthane Şubesi, Asr-ı Saadet Derneği Sanayi Şubesi ve MAKDER olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarına ve Sanayi Mallesi Muhtarı Cengiz Yıldırım’dan Sanayi Mahallesindeki okulumuza sahip çıkarak değerlerimizin yok olmaması için, bir damarın kurutulmaması için destek vermelerini rica ediyoruz.

07/03/2016 Pazartesi günü LİDER derneğimizde görüşme yapacak olan ağabeylerimizin ve derneklerimizin görüşmesinden olumlu bir netice alınmasını bekliyoruz. Eğer olumlu bir sonuç çıkmaz ve bu değişim gerçekleşmez ise kamuoyunun dikkatini bu konuya çekebilmek için tüm erkek mezunlarımız ve velilerimizle Milli Eğitim Müdürlüğü ve okulumuz önünde basın açıklaması yapacağız. Sosyal Medyada kampanya başlatacağız. Tüm kamuoyuna duyurulur.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
5820 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.