logo

OLASILIKSIZLIK İLE BAŞ EDEBİLMEK

OLASILIKSIZLIK İLE BAŞ EDEBİLMEK

Esnek olmayı öğrenmeli ve esnek olmalıyız. Hayat daima sürprizlerle doludur. Stratejinizi duruma uygun ortamlarla besleyerek durumu stratejinize bağlamamalısınız. Hayatınızdaki tüm alternatifleri göz önünde tutarak hedeflerinizi realiteye dökebilme kabiliyetine erişilmesi insanın kendindedir. Doğru an geldiğinde kararlı ve seri hareket ederek lehinize çevire bilmelisiniz. Herhangi bir hedefleri olmayan dayanakları olmayanlarla yol almayıp sonu hüsranla bitecek durumlara kendimize atmamalıyız.

Zihinsel cesaretiniz olmalı ki başarı için gerekli donanıma yaşamsal tecrübelerinizi ve eğitimlerinizi katarak ilerleyebilmelisiniz. Önyargılarınızı esneklik payını da katarak tarafsızca yönlendirebilmelisiniz. Zihinsel cesareti için kendini belli bir noktada açık fikirliliğe alıştırarak entelektüel yaşamı seçmeliyiz. Olasılıksızlık yaşamsal karşımıza çıkabilecek döngü olup daima bir sonucun olumlu veya olumsuz olduğunu bilmeliyiz.

Ayrıntılardan muhakeme edebilmeyi öğrenerek başlanılırsa olguları öğrenmeye de başlamış oluruz. Stratejilerimizi basitleştirerek karmaşık hal almasını önlemiş oluruz. Şans daima vardır akıllı stratejilerle süslenirse. İnsan kendini donatırsa o an geldiğinde yalpalamadığı gibi realiteleri görecektir. Kayıplarınızı ansızın telafi edecek şekilde kendinizi yetiştirebilmeyi öğrenenler hayattan istediklerini fazlasıyla geri alacaklardır.

Rakiplerinizin zayıf yanlarını keşfederek güçlü yanlarından en güçlü şekilde korunmaya çalışın. Ne kadar başarılı olursanız olun daima size karşı olanlar doğacaktır. Kendinde olmayıp başkalarında olana haset edenlerin çoğaldığı zamanımızda daima teyakkuzda olarak ruhsal, fiziksel, duygusal olarak hazırda olmayı öğrenmeliyiz. Bu düşünme tarzı insanda kendini daha da geliştirmeye odaklanmayı mamafih değişimlere daha hızlı uyum sağlamayı gerektirir.

Eğer farklı değilseniz çağa ayak uydurmada bi o kadar zorluklarla karşılaşırsınız. Olasılıklarla farkındalıklarınızı zenginleştirerek yeniden stratejilerini konumlandırabilirsiniz. Hayal dünyasında yaşamayı tercih ederek gerçeklerden uzaklaşanlar kanaatkârlıklarıyla statülerinde kayba uğrarlar. Özellikle iş hayatında geçerli olan bu durum var olan konumlarında yetinerek yükselme hedeflerinde başarısız olurlar.

Potansiyelinizi keşfedebilmenin önceliği özgüven sahibi olarak olasılıksızlıklarla baş edebilmeyi öğrenmedir. Fikirlerinizi açık, net, öznel sunumlarla sunduğunuzda başkalarını kazanmaya başlamışınızdır. Karşınızdakiler kısa, öz, net kendini ifade edenlere daha fazla saygı duyacaklardır. Diyalog her zaman önceliğimiz olmalıdır. İnsanlar, seviyeli ve saygı çerçevesinde konuşarak anlaşa bilmelidir. Başkalarının düşüncelerine de saygı duyabilmelidir.

Sık sık gözden kaçırılan ve de maalesef sonunu hesap etmeksizin yapılanlar psikolojik negatif sonuçlarla sonlanabilmektedir.

Konunun özüne inecek olursak insan sürdüre bilinirliği olacak stratejileri belirleyerek bir hedef doğrultusunda olasılıksızlık ile baş edebilmeyi öğrenmelidir.

Volkan Yaşar BERBER

222 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.