logo

Ömer Döngeloğlu: Bizler Cennetin Çocuklarıyız…

Ömer Döngeloğlu: Bizler Cennetin Çocuklarıyız…

Ömer Döngeloğlu Gültepe Kültür Merkezi’ne Geldi

ömer döngeloğlu

Ömer Döngeloğlu Kağıthane Belediyesi’nin Gültepe Kültür Merkezi’nde düzenlediği Kültür Sanat Etkinlikleri’nin konuğu oldu.

İslamiyet’in önde gelen kişilerinin ve peygamberlerin yaşantısını Kağıthanelilere anlatan Ömer Döngeloğlu, İslam tarihinde yaşanan olaylar hakkında bilgi verdi. Ömer Döngeloğlu, Peygamberler zamanı, İslamiyet’in doğuşu, Asr-ı Saadet’ten ilgi çekici konularla Kağıthanelilerle buluşurken ilçe sakinlerinin sorularını da yanıtladı.

Kağıthane, İstanbul’un en kıymetli mekanlarından biri olduğunu ifade eden Döngeloğlu, ”Kültürel faaliyetler de maşallah çok yoğun. Biz birçok yere gidiyoruz. İnanın Kağıthane birkaç ilçenin yaptığını tek başına yapıyor. Ben insanımızın gönlüne dokunan bu hizmetlerinden dolayı başta Başkanımız Fazlı Kılıç olmak üzere emeği geçenleri yürekten alkışlıyorum dedi. “Söz insanda emanettir ve bir sahibi vardır” diyen Döngeloğlu kültürel faaliyetlerin önemini kendi hatıralarından örnek vererek anlattı.

Bizler Cennetin Çocuklarıyız…

Biz aslında cennetin çocuklarıyız diyen Döngeloğlu, “Allah bizi cennette yarattı. Allah, Hz. Adem’i bir anadan, babadan doğurtturmadı. Hz. Adem babamız 33 yaşında bir insanın kalıbında yaratıldı. Öldüğünüz zaman mahşerde babanız, dedeniz, torununuz aynı yaşta, 33 yaşında dirileceksiniz. Hanım kardeşlerim de 18 yaşında dirilecek” diyerek Hz. Adem ve Hz. Havva’nın yaratılışını anlattı.

O Muhammedü’l Emin’di…

Döngeloğlu, Muhammedü’l Emîn olarak anılan peygamberimizin peygamberlik ile görevlendirilmeden önce de güvenilen ve sevilen bir insan olduğunu söyleyerek güzel ahlakı anlattı. Döngeloğlu, ”Hayatınızda çok güzel bir şey olsa ve ailenize söyleseniz onlar hemen inanmaz, şaşırarak söylediğiniz müjdeyi size defalarca onaylatırlar. Hz. Muhammed Ebu Celil’e kendisi için Muhammedü’l-Emîn dedirtmiş ama biz kendi ailemize dedirtemedik. Bizi gören O şaka da olsa yalan söylemez diyemediler” şeklinde konuştu ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dürüstlüğü ve güvenilirliğini anlattı.

ömer döngeloğlu konferans

Gültepe Kültür Merkezinde her zaman programların devam edeceğini belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç,” Sizlere ve değerli hocamıza çok teşekkür ediyorum” diyerek Döngeloğlu’na Kağıthane hatırası olarak lale figürlü plaket ve çiçek takdim etti.

Kağıthanelilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen program hatıra fotoğraflarının çektirilmesinin ardından son buldu.

Etiketler: »
1476 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.