logo

Ömer Osmanoğlu: Hizmete Kaldığımız Yerden Devam İnşallah

Ömer Osmanoğlu: Hizmete Kaldığımız Yerden Devam İnşallah

Ömer Osmanoğlu: Hizmete Kaldığımız Yerden Devam İnşallah

Kağıthane Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve Başkan Adayı Ömer Osmanoğlu ile Olağan Genel Kurul öncesi projelerini konuştuk. Başkan Osmanoğlu, “Hizmete Kaldığımız yerden devam inşallah. Esnaf Varsa Biz De Varız” dedi.

Kağıthane Birleşik Esnaf ve Sanatlar Odası Başkanı ve Başkan Adayı Ömer Osmanoğlu, “Kısmet olursa 31 Ocak Çarşamba Günü Saat:10.00-17.00 arasında Çeliktepe, Yıldızlar Düğün Salonunda Olağan Kongremizi yapacağız. Tüm esnaf kardeşlerimi gelip oylarını kullanmaya, odalarına sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

(Başkan Ömer Osmanoğlu – Başkan Yardımcısı Nurettin İstanbullu)

Esnaf varsa biz de varız

Osmanoğlu, “Göreve gelirken Esnaf varsa biz de varız dedik. Sağ olsun esnaf kardeşlerimiz biz varız dediler. İki dönem güven tazeleyerek bizde esnaflarımızla birlikte olduk. Onların dertleri ile dertlendik. Onlara şu sözü verdik; Hastane, Postane, Belediye, Kaymakamlık, Vefat neyiniz varsa bu oda sizin. Bizi siz seçtiniz, siz çalıştıracaksınız. Arayıp başkanım benim böyle bir derdim var, böyle bir sıkıntım var. Biz de elimizden geldiğince, göcümüz yettiğince sizlerin dertlerinize derman olmaya çalışacağız. Bununla alakalı arayan tüm esnaf kardeşlerimiz bizi tanır bilir. Görevimiz süresince esnafımızla resmi kurumlar arasında adeta köprü olup onların işleri ile ilgilendik, dertleri ile dertlendik. Sürekli ziyaretler yaptık. Gidemediklerimiz de oldu ama onlar da bizi telefonla aradı devamlı irtibat halindeyiz” dedi.

Esnaf çocuklarımıza burs vereceğiz

Durumu müsait olmayan esnafımızın çocuklarına burs vermeyi arzu ediyorum. İstanbul Ensaf Odaları Birliği aracılığı ile Kağıthane’deki birkaç esnaf çocuğumuza burs verebildik. Kağıthane Birleşik Esnaf ve Sanatlar Odası olarak ekonomik durumumuzu düzeltip çocuklarımıza burs vermek istiyoruz. Her şey eğitime dayalı, her şeyin başı eğitim. Ülkemizde eğitim seviyesi ne kadar yüksek olursa bütün kalite ona göre artar. Bununda bilincindeyiz. Önümüzdeki seçimlerde üyelerimiz odalarına sahip çıkar bizleri seçerse bu projemizi gerçekleştirmek istiyoruz. İnşallah Rabbim bunu bize nasip eder de çocuklarımıza burs veririz.

Sağlıksız Çin Mallarının Türkiye’ye gelmesini istemiyoruz

Geçmiş dönemde bizim yaptığımız işlerden en önemlisi Çin Mallarını esnafımızın rafına koydurmamaktı. Bunula alakalı bir dosya hazırlayarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığımıza, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonuna ve Başbakanımıza bizzat ilettik. Bu hijyensiz, sağlıksız Çin Mallarının Türkiye’ye gelmesini istemiyoruz. İmalatçı esnafımıza güç ve destek verilip kendi yerli mallarımızın raflarda olmasının gerektiğini gerekli bakanlıklara ilettik. Bölge Milletvekillerimiz zaman zaman makamımıza geldiler. Geldiklerinde esnafın tüm sıkıntılarını söyledik.

Esnaf çarşısı yapılmasını istedik

Özellikle son dönemlerde kentsel dönüşüm ile yapılan adalarda esnaflarımız yok oluyor. Bununla alakalı Belediye Başkanımıza heyet halinde giderek, yapılan projelerin altına en küçüğü 40 en büyüğü 100 m2’yi geçmeyecek şekilde esnaf çarşısı adı altında dükkânlar yapılmasını arz ettik. Belediye Başkanımız kabul ederek bundan sonra yapılacak adaların projelerine esnaf çarşısının ekleneceğini söyledi. Mahallenin bakkalı, kahvehanesi, kırtasiyesi, berberi, terzisi, kasabı, nalburu gibi esnaflarının olması mahallenin huzurunu ve güvenliğini sağlıyor. Mahallede madde bağımlılığının, hırsızlığın engellenmesini sağlıyor. Esnaf aynı zamanda mahallenin bekçisidir. Bilirsiniz eskiden evde kimse olmadığında mahallenin bakkalına gidip annem, babam anahtarı bıraktı mı? Diye sorardık. Evet derdi. Alırdık anahtarı, işimiz bittiğinde ise geri mahallenin bakkalına bırakırdık. Devamlı mahalle esnafımızdan alışveriş yapmak, büyük alışveriş merkezlerine gitmemek ve bu hijyensiz Çin Mallarını raflardan kaldırmak istiyoruz. Bununla alakalı gerekli çalışmaları yaptık ve gerekli yerlere ilettik.

400 Üyemiz KOSKEP aracılığı ile faizsiz kredi kullandı

Esnafımız için KOSKEP, Kredi Kefalet Kooperatifi’nin 150.000 TL olan limitini 200.000 TL’ye yükseltti. İhtiyacı olan esnafımız Kredi Kefalet Kooperatifi’ne müracaat edebilir. Zaman zaman hükümetimiz KOSKEP aracılığıyla faizsiz kredi imkânı sunuyor. En son yapılan faizsiz kredi imkânından 400 üyemiz faydalandı.

Esnaf Odaları Platformu olarak Ramazan’da stant açıyoruz

Ramazan ayında Hasbahçe’de Hasbahçe Esnaf Odaları Platformu olarak 5 oda birlikte stant açıyoruz. 30 gün, Ramazan ayı boyunca boyunca her akşam üyelerimiz bizi ziyaret ediyorlar, dertleri ile dertleniyoruz, hasbihal ediyoruz, hoş sohbetler oluyor. Her dönem birçok üyemiz Hasbahçe’ye ailecek geliyor. Geldiklerinde bizimde burada yerimiz var diyerek ziyaret edip hasbihal ederek sorunlarını, dertlerini bize söyleme imkânı buluyorlar. Geçtiğimiz Ramazan ayında 10. Kez düzenlemiş bulunduk. İnşallah  önümüzdeki Ramazan ayında 11. Kez düzenleyeceğiz.

Ahilik birlik, kardeşlik ve doğruluk demektir

Her yıl Kağıthane Belediyesi ile birlikte Hıdrellez, Ahilik, Şed Kuşanma Töreni düzenliyoruz. Çok yoğun bir katılım ile gerçekleşiyor. Bu da bizim için bir gelenek haline geldi. Ahilik bizim teşkilatımızın en eski halidir. O zamanın Ahi Teşkilatı bu zamanın Esnaf Teşkilatıdır. Biz Ahi düsturuyla çalışıyoruz, Ahi düsturuyla hareket etmeye çalışıyoruz. Ahilik birlik, kardeşlik ve doğruluk demektir. Ahiliği kendimize örnek alıyoruz ve bu şekilde devam ediyoruz.

Esnaflarımıza Hijyen eğitimi verdik

Geçmişte esnafımıza gıda ile alakalı, gıda üretimi yapan: baklavacı, börekçi, lokanta ve kahvehane işleten esnaflarımıza hijyen eğitimi verdik. Kağıthane Halk Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte 3 defa Hijyen Eğitimi Kursu açıp esnaf arkadaşlarımızı bilgilendirdik. Eğitim sonunda belge almaya hak kazananlara belgelerini takdim ettik.

İş Sağlığı ve Güvenliği semineri verdik

Kağıthane Belediyesi Nikah Salonunda ücretsiz İş Sağlığı ve Güvenliği seminerleri düzenledik. İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanlarını getirerek seminer verdik ve seminere katılan esnaflarımıza katılım belgesi verdik.

15 Temmuz Hain Darbe Girişimini Lanetliyoruz

15 Temmuz Hain Darbe Girişimini sizin aracılığınızla bir kez daha lanetliyorum. Rabbim bu millete, bu güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devletine böyle hain darbe girişimlerine karşı korusun, düşmanlarımıza fırsat vermesin. 15 Temmuz hain darbe girişiminde esnaf kardeşlerimize, milletimize tekrar teşekkür etmek istiyorum. O akşam büyük bir özveri ile herkes sokağa döküldü. Bizler de sokaklardaydık. Vatanımıza, milletimize, devletimize, geleceğimize sahip çıktık. Esnaf her zaman olduğu gibi devletinin ve milletinin yanında oldu. Bu ülke bizim. Bundan başka ülkemiz yok. Bu gemi batarsa hepimiz batarız. Bizim bu ülkeden başka gidecek bir yerimiz yok. Ölsekte kalsakta bu vatan, bu topraklar, bu bayrak bizim.

Afrin “Zeytin Dalı Harekâtını” destekliyoruz

Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtını destekliyoruz. Devletimizin yanındayız. Mehmetçiğimize de Rabbim korusun, ayağına taş değdirmesin. Ülkemize, milletimize ve özellikle de kahraman askerlerimize güç kuvvet versin. Dualarımız her zaman onlarla. Allah onların yar ve yardımcısı olsun. Allah düşmana fırsat vermesin.

Yalan yanlış haberlerle bizi karalamaya çalışıyorlar

Son olarak esnaflarımıza şunu söylemek isterim. Genel Kurul yaklaşınca, seçimlere giderken rakip demeyeceğim, adaylar çıkıyor hakkımızda yalan yanlış ileri geri konuşarak il dışından gazeteci olmayan, ilçeyi tanımayan gazetelere haber yaptırarak bizi karalamaya çalışıyorlar. Bunlara itibar etmesinler. Madem böyle bir şey vardı da neden seçime 5-10 gün kala çıkartıyorlar. Mahkeme var, yok bilmem ne var diye. Esnafımızdan bunlara itibar etmemesini, odalarına sahip çıkmasını 31 Ocak’ta gelip oylarını kullanmalarını istiyorum. Biz buradayız. Her şeyimiz ortada TC Mahkemeleri var gidip ordan bakabilirler. Hakkımızda bir dava hiçbir şeyimiz yok. Bunlar çamur at tutmazsa iz kalır hesabı yapıyorlar. Bizim esnafımız da bunlara itibar etmiyor. Bunlara prim de vermiyor.

Binlerce takipçisi olan Hasbahçe Gazetesine teşekkür ediyorum

Osmanoğlu, “Hasbahçe Gazetesine ve Hasbahçe TV’ye bize bu imkânı verdiğiniz için canlı yayın yaparak binlerce kişiye ulaşmamızı sağladığınız için şahsınıza ve çalışanlarınıza teşekkür ediyorum. Siz tarafsız, güzel haberler yaptığınız sürece yolunuz açık olsun. Allah yardımcınız olsun” diye sözlerine son verdi.

Hasbahçe Gazetesi olarak Kağıthane Birleşik Esnaf ve Sanatlar Odası Olağan Genel Kurulunun birlik, beraberlik ve demokratik bir ortamda geçmesini diliyor Oda Başkanı ve Adayı Ömer Osmanoğlu’na başarılar diliyoruz.

Röportaj: Ayetullah Coşkun

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1876 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.