logo

Orhan Çakır: Kağıthane’yi güncelleme dönemi gelmiştir

Orhan Çakır: Kağıthane’yi güncelleme dönemi gelmiştir

Cumhuriyet Halk Partisi Kağıthane Belediye Başkan Aday Adayı Orhan Çakır ile adaylık sürecini, adayları ve Kağıthane’yi konuştuk…

CHP Kağıthane’nin Tek Aday Adayı Benim

Cumhuriyet Halk Partisi’nin resmi ve hukuki şartlarını yerine getirmiş açıklanan takvim içerisinde tek aday adayı benim. CHP devlet kurmuş bir partidir. Ülkemizin en eski bir partisidir. Biz aday olurken tek başımıza da karar almadık. Yerel siyasetin adaylaşma sürecinde; parti dinamiklerine , yerel dinamiklere, STK lara, diğer siyasi partilere ve yerel yönetimlere danışılmadan ve gerekli istişareler yapılmadan aday olmanın doğru olduğuna inanmıyoruz. Biz de gerek parti içi, gerekse diğer parti dışındaki bütün kesimlerle gerekli görüşme ve istişareleri yaparak aday olmaya karar verdik.

Örgütümle beraber, gençlerle beraber, kadınlarla beraber, emekçilerle beraber, Kağıthane halkıyla beraber; Hep beraber Kağıthane’yi yeniden kazanmak ve beraber yönetmek için Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkan Aday Adayı oldum.

Kağıthane’nin sorunlarını ve dertlerini biliyorum. Kağıthane’nin içinde bulunduğu durumdan çıkaracak ve Kağıthane’ye yakışır bir belediyecilik anlayışını güçlendirecek, Kağıthane’nin yüzünü tekrar güldürecek sosyal, kültürel alanlarda aktif, ekonomik faaliyetlerinde hesap veren, gençlerin ve kadınların daha katılımcı olduğu bir belediyecilik anlayışı için proje ve programları hep beraber oluşturmak ve gerçekleştirmek için adayım.

CHP Kağıthane’nin bir aday arayışı olmuştur

CHP Kağıthane İlçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin kendi düşünceleri içerisinde bir aday profilinin olması ve bir aday arayış içerisinde olması çok normaldir. O sürece kadar bizim aday adaylığımız söz konusu değildi. Bugünkü iktidarın karşısında böyle bir güç oluşturmak adına ilçe başkanımız böyle bir çalışma yapmıştır. Kendisi de bu konuda haklıdır.

İttifak partilerinin Kağıthane’de bir adayı yok

Sizin de “CHP’nin Kağıthane Belediye Başkan Adayı Kim?” haberinizde ifade ettiğiniz gibi ittifak görüşmelerinin olmasının doğal olduğunu inanıyoruz. İttifak olmalıdır çünkü Türkiye’de siyaset değişti. Hernekadar partilerin genel merkezleri tarafından, herhangi bir ittifak durumu netleşmemiş olsada, yerellerde taban olarak birtakım çalışmaların olması gerektiğine inanıyorum. Aynı zamanda kesin olan şudurki , muhalif olan, menuniyetsiz olanların  tarafında olabilecek her türlü ittifak CHP ekseninde olmalıdır. CHP seçmeni ve üyesinin rızasını almayan, parti dışından gelecek olan adaylar, büyük bir risk olur. Yalnız şunu söylemeliyimki ben Orhan ÇAKIR olarak bu ittifakı tabanda kurabilecek bir aday adayıyım. Toplumun bütün kesimleri ile temas halindeyim, istişare ediyoruz, dertlerini dinliyor, taleplerini alıyoruz. Her geçen gün güçlenerek inanıyorum ki Kağıthane’li hemşerilerimin ittifakı ile Belediye Başkanı olucam.

İlçelerde ittifak yok Büyükşehirler de olabilir

İYİ Parti ve Saadet Partisi ile ittifak konusunda net bir şey yoktur. Haberinizde yapmış olduğunuz Millet İttifakının Kağıthane’de ortak bir aday çıkarması yok. Bu adaylık sadece 9 Büyükşehir de il bazında adaylaşma konusunda yaptığı bir çalışmadır. Dolayısıyla bu partiler küçük büyük ayrım yapmaksızın ben eminim ki kendi adaylarını çıkaracaktır.

Millet İttifakı’nın Kağıthane’de Ortak Bir Adayı Yok

Bir muhtar organizasyonu adı altında yapılan bir çalışma oldu. Bir isim anıldı. Saygı duymakla beraber şu eleştiriyi yapabilirim. Muhtarlık müessesi siyasete endekslenmiş bir yer değildir. Hizmet etme noktasıdır. Hiçbir muhtar arkadaşımız mevcutlar ya da aday olacak arkadaşlar kendisine oy isterken bir de CHP’ye oy verirseniz çok mutlu olurum diyemez. Dediği an kendisinin seçilme şansı düşer. Çünkü muhtarlar bütün partililerin temsilcilerinin ya da yandaşlarının ortak oyları ile seçilen mahallenin sorunlarını belediye ile köprü vazifesi gören kurumlardır. Bu projede atılacak her türlü adımda çok dikkatli davranılması gerektiğine inanıyorum. Aksi taktirde muhtarlarımıza ve partimizin seçim sürecine zarar verilebilir diye düşünüyorum. Şu anda bile adı geçen ihtimal muhtar adayımız konusunda bile parti üyeleri çok tedirgin ve kaygılı durumdadır. İlçe başkanı ve yönetimi bu çalışmaları parti örgütü ile istişare etmeden sürdürmektedir. 

CHP’nin Kağıthane adayı inşallah ben olacağım

Bir ittifak çatısı olacaksa ana muhalefet partisinin yani seçimlerde ittifaka en yakın bir partinin liderliğinde ve onunla birlikte yapılan çalışmayla bu iş yapılmalıdır. Ben CHP’nin Kağıthane Belediye Başkan aday adayı olmakla birlikte Kağıthane’nin tamamın adayı olarak sahaya indim. Son 2,5 aydır yaptığım çalışmaları bir adaymış gibi yürütüyorum. Aday adayı kelimesini bir nezaket kuralları içerisinde kabul edebilirim. CHP’nin Kağıthane adayı inşallah ben olacağım.

Adaylar kadar partinin söylem ve projeleride önemlidir

CHP’nin  yerel yöentimler için , kendisini kanıtlamış, kente değer katan, insanın günlük hayatını kolaylaştıran ve daha konforlu hale getiren bir sosyal belediyecilik anlaşı vardır. Dünya değişiyor, ülkemiz değişiyor, gelir kaynakları farklılaşıyor ve zenginleşiyor. Eskiye göre belediyelerin kaynakları arttırılımış vaziyette. Temel problem bu kaynakların kentli için nekadar sürdürülebilir kullanıldığı veya kullanılmadığıdır. Orhan ÇAKIR olarak partimin politikalarını, sosyal belediyeciliği özümsemiş ve bunu kentimle buluşturmayı amaç edinmiş durumdayım. Kağıthane için birçok projemiz var, sorunlarımızı biliyorum, geleceğin kentlerinin nasıl olması gerektiğini biliyorum, halkın beklentilerini biliyorum. Projelerimiz yorulan Kağıthaneliye nefes aldıracak, kağıthanemize değer katacak projeler olacaktır.

Geleneklerine bağlı bir aileden geliyorum

Siyasi hayatım boyunca hiçbir faaliyetimi , söylem ve eylemimi, din üzerinden,muhafazakarlık üzerinden götürmedim, götürmemde. Bu benim özelimdir, benim manevi dünyamdır, benim en büyük zenginliğimdir. Geleneklerine bağlı bir aileden geliyorum, mütedeyyin bir ailenin evladıyım. Annem hacı eşim de umresini yapmıştır. İnsanlar dinini ve gelenkelerini özgür bir şekilde yaşabilmelidir. Din hiçbir zaman hiçbir partinin tek elinde olmaması lazım, halkımıza kendimizi anlatmamız ve anlatabileceğimiz fırsatları yaratmak lazım. İnsanların birbirini tanıdıktan sonra değerlendirme yapması gerektiğine inanıyorum.

Kağıthane’de 27 yıllık bir iktidar var

27 yıldır CHP Kağıthane’de iktidarı kaybetmiştir. Yaklaşık 15 yıldır AK Parti iktidarı, öncesinde Refah Partisi iktidarı vardır. Kağıthane’de 27 yıllık bir iktidar var ama yorulmuş bir iktidar görüyorum. CHP’nin iktidar olduğu Sarıyer, Beşiktaş ve Şişli’ye sınır bir ilçe olan Kağıthane’de CHP’nin yıllardır neden iktidar olamadığını çok iyi analiz ettim. Kağıthane’de; toplumun dezavantajlı kesimlerini önceliğine alan, sosyal donatı alanlarını çoğaltan, sadece konut bazında değil  eğitim, ibadet, sağlık, otopark alanları ile bütünsel bir yenilenme anlayışı ile yeni bir yapıyı Cumhuriyet Halk Partinin sosyal demokrat belediyeciliğini getirmek için aday oldum. Kağıthane’de yaşayan birçok insan Sarıyer, Beşiktaş ve Şişli’ye nefes almaya gidiyor. Daha sosyal alanları tercih ediyor. Biz de inşallah Kağıthane’mizin katma değerini yükseltebilecek hem de ekonomik anlamda değerini arttırabilecek hem de cazibe merkezi haline getirebilecek bir çalışma yapma adına aday olduk.

Kağıthane’yi güncelleme dönemi gelmiştir

Doğma büyüme Kağıthaneliyim, bugünkü kağıthane bize yakışmıyor, doğal ekolojik zengiliğini kaybetmiş, tarihsel kimliğini kaybetmiş, RUHUNU kaybetmiş bir beton yığınından ibaret. Kağıthaneli hemşehrilerim daha fazlasını hak ediyor. Kağıthanemi seviyorum, evim, işim özel hayatım hep buralarda, uzaklaşmadım, ama artık RUHUMU geri istiyorum.

Hayatın her döneminde insanların değişime, yenilenmeye ihtiyacı vardır. En son teknoloji telefonlarımız bile diyor ki; güncelleme geldi, güncelle bizi, versiyon yükseltin. Kağıthane’nin de artık GÜNCELLEME dönemi gelmiştir. Bugüne kadar hizmeti geçen bütün siyasi arkadaşlarıma yaptıkları hizmetten dolayı teşekkür ediyorum.

Kağıthane’yi bulunduğu noktadan daha ileri götüreceğim. Kağıthane bizi beklesin, Kağıthane Sosyal Demokrat Belediyeciliğin nasıl olduğunu hiçbir kimseyi ayırmadan ayrıştırmadan hak hukuk adalet çerçevesi içerisinde çalışacağız. Hiç kimsenin memleketine ve bölgesine bakmadan hizmet vereceğiz ve bana seçimlerde en az oy nerden çıkarsa ilk birinci hizmeti de o mahalleden başlatacağım.

İlk Röportajımı Hasbahçe Gazetesine vereceğim

Aday olduktan sonra ilk röportajımı Hasbahçe Gazetesine vereceğim. Söz veriyorum. Allah nasip ederse, Rabbim izin verirse aday olduğumda ilk röportajımı size vereceğim. Şuan da aday adayıyım. Partimizin de getirdiği bir takım önemli maddeler var. Söylenen şudur ki aday adayı olan hiçbir arkadaşımız projelerinden bahsetmeyecek. Çünkü ortak bir ses çıkarmamız gerekiyor. Çok projemiz var. Bunların sana müjdesini röportajımızda vereceğim. CNN Türk de gelse diyeceğim bekleyin bir kardeşimiz var ona söz verdik. İlk haberi sen yapacaksın. Bundan hiç şüphen olmasın. Başkan olursam ilk yapacağım icraatı da sana söyleyeceğim.

Orhan Çakır Kimdir?

1967 yılında Rumeli mübadele göçmeni Edirne Keşanlı bir ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Üniversite eğitimine Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi 4.Sınıfta devam etmektedir. 2002 yılında başlamış olduğu siyasi hayatında sırasıyla İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı, 2004 yılı yerel seçimlerinde Kağıthane Belediye Başkan Adaylığı, 2009-2014 yılları arasında İstanbul Kağıthane ilçesi 1.sıradan İstanbul İl Genel Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu. Birçok sivil toplum örgütü ve çeşitli kurumlarda görevlerde bulundu; 2008 yılında kurulan Balkan ve Trakyalılar Derneğinin Kurucu Üyesidir, 2007-2009 yıllarında Rumeli Balkan Federasyonunda Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. 2009 yılında İTO Denetleme Kurulu Üyeliği, 2010-2011 yıllarında Trakyalı Yöneticiler ve İşadamları Derneğinin (TRYİAD) Genel Başkanlığını yapmıştır. 2013-2014 yıllarında Bulgaristan Türkleri Derneğinde (BULTÜRK) Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. İstanbul Aydın Üniversitesi Siyaset Akademisinde ders vermiştir. İngilizce ve orta derecede Rusça bilmektedir. 1986 yılında kurulmuş İstanbul ve Bulgaristan’ın Sofya şehrinde faaliyet gösteren elektronik haberleşme teknolojileri üzerine üretim ve satış yapan bir firma sahibidir. Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde oturmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Hasbahçe Gazetesi Özel Röportaj

Röportaj: Ayetullah Coşkun

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
5784 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.