logo

Osmanlı Arşivleri Güvence Altında

Osmanlı Arşivleri Güvence Altında

Osmanlı Arşivleri Güvence Altında

Osmanlı Arşivleri Güvence Altında

Kağıthane’de hizmet veren ve Türkiye’nin en büyük arşiv sitelerinden olan Osmanlı Arşivleri Genel Müdürlüğü ile Kağıthane Belediyesi arasında sivil savunma alanında karşılıklı yardımlaşma ve iş birliği protokolü imzalandı.

Bu protokol neticesinde herhangi bir doğal afet, yangın, terör saldırısı vb. durumlarda Osmanlı Arşivi ve Daire Başkanlığı ile Kağıthane Belediye Başkanlığı arasında mevcut araç ve imkanlara göre ortak hareket edilecek.

Sığınaklar, yangınlara karşı korunma ve söndürme tedbirleri, makine, malzeme ve malların korunumu, gizleme, gömme, yedekleme, alarm ve irtibat, sağlık ve sosyal yardım ile tahliye ve seyrekleştirme konu başlıkları altında imzalanan protokol bir yıl boyunca geçerliliğini sürdürecek. Ayrıca protokole göre ihtiyaç durumunda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile de iletişim sağlanacak.

2013 yılında Kağıthane’ye inşa edilen yeni binasına taşınan Osmanlı Milli Arşiv Sitesi, yaklaşık 100 milyon belge ve 370 bin defter barındırdığı için herhangi bir olası afet durumunda zarar görmemesi büyük önem arz ediyor.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1418 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.