logo

Özel Üniversitelerden Fahiş Zam! Öğrenciler Tepki Gösterdi

Özel Üniversitelerden Fahiş Zam! Öğrenciler Tepki Gösterdi

Özel üniversiteler ekonomik krizi bahane ederek 2022-2023 Eğitim ve Öğretim dönemi için fiyatlarında fahiş zamlar açıklamaya başladı. Doğuş Üniversitesi, Beykent Üniversitesi gibi birçok üniversite öğrencileri de 2022-2023 Eğitim ve Öğretim dönemi başlamadan hemen önce yeni bir zamla karşı karşıya kaldı. 

Reklam afişlerinde her yıl okul ücretlerinde “en fazla yüzde 5 zam yapacağını” taahhüt eden Doğuş Üniversitesi, Beykent Üniversitesi ve diğer birçok üniversitelerin, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı için yüzde 200 zam yaptığı iddia edildi. 

Hasbahçe Gazetesine konuşan Doğuş Üniversitesi öğrencisi Y.K. “Biz Doğuş Üniversitesi öğrencileri olarak mağdur durumdayız. Doğuş Üniversitesi 2022-2023 eğitim öğretim yılı için yapılan usulsüz ve afaki ücret artışını kabul etmemekteyiz. Kayıt sırasında bizlere verilen tanıtım kitapçıklarında, ilgili YÖK yönetmeliğinde ve elimizde bulunan sözleşmelerde 2021 yılı girişliler için “%10” 2018-2020 girişliler için en fazla “%5” zam yapılacağı belirtilmiştir.  Ancak yapılan zamlar bu rakamlardan çok daha fazla olup bizlerle yapılmış olan sözleşmeye ve yönetmeliğe uymamaktadır. Ücret artışının verilen oranları aşmayacak şekilde revize edilmesi gerekmektedir” dedi.

R.Ç. adlı öğrenci ise “Kayıt sırasında ilgili yönetmelikte yazmakta olan ve elimizde bulunan sözleşmelerde “%10“ üzerinden zam yapılacağı belirtilmiştir. Ancak yapılan zamlar %10’dan çok daha fazla olup 18 bin TL’lik ücreti 54 bine çıkarmışlar ve daha fazla mağdur olanlar var. Ücret artışının en fazla %10 aşmayacak şekilde belirtilmişti. Bu zam sözleşmeye ve yönetmeliğe uymamaktadır” dedi.

E.H. ise “3 seneden beri Doğuş Üniversitesi öğrencisiyim. Üniversiteye kayıt yaptırdığımız dönem bizlere yıllık ücret artışı %5’i geçmeyecek diye söz verilmesine rağmen bu sene eğitim ücretlerine %200’e varan zamlar yapıldı. Ciddi manada öğrenciler olarak mağduruz” dedi.

Hasbahçe Gazetesi olarak; özel üniversitelerden yapılan sözleşmelerine uymalarını, eğitim hakkını engelleyen bu politikadan vazgeçmenizi ve öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesini ivedi talep ediyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığından ve Maliye Bakanlığından da Üniversite Fiyatlarını inceleyip fahiş fiyat uygulayan üniversitelere gerekli uyarıların yapılmasını fiyatların normal fiyatlara çekilmesini talep etmekteyiz.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » »
442 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.