logo

Peygamber Sevgisi Etrafında Kenetlenelim

Peygamber Sevgisi Etrafında Kenetlenelim

Gelin bugün yeniden “Peygamber Sevgisi” etrafında kenetlenelim

istanbul müftülüğü Başbakan

Kutlu Doğum Haftası, Ankara Arena Spor Salonundaki resmi açılışın ardından bu defa da İstanbul’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla kutlandı.

Kutlu doğum heyecanı İstanbul’da…

Sinan Erdem Spor Salonunda Kur’an tilaveti ve salavatlar eşliğinde başlayan programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “14 asır önce nasıl ki Peygamber Efendimiz geldi parçalanmış yürekleri birleştirdi, bugün de onun kutlu doğumu yeryüzünde bütün insanlığa şifa olsun. Dökülen bütün kanların sona ermesine vesile olsun. Dökülen bütün gözyaşlarını dindirsin. Parçalanmış yürekleri birleştirsin” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez

Diyanet İşleri Başkanlığının çeyrek asırdır Hz. Peygamberi anmaktan anlamaya şiarıyla kutlu doğum programlarını tertip ettiğini kaydeden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Daha önce yüzyıllardır mevlidi nebiye ilaveten miladi takvime göre efendimizi anlamak, onu bilmek, onu yaşamak ve onun üzerinde yeniden düşünmeyi sağlamak için Diyanet İşleri Başkanlığı haftayı tertip etmektedir” diye konuştu. 

Başkan Görmez, konuşmasında şu hususlara değindi;

Bu yılki etkinlikler “Hz. Peygamber, din ve samimiyet” başlığı ile yapılacak. İçinde yaşadığımız dünya samimiyetini kaybetti. Yapaylık ve sanallık hakikatin önüne geçti. Gösteriş, gösteri, riya, reklam, propaganda, imaj, sözün ve hakikatin yerine geçti. En kötüsü insanlar kendi yapaylıklarını, dünyanın yapaylıklarını dine bulaştırdı. Kendi sahteliğini, kendi samimiyetsizliğini din ile olan ilişkilere de yansıttı.

“Gelin bugün yeniden Peygamber sevgisi etrafında kenetlenelim…”

Gelin bugün yeniden kenetlenip ensar ve muhacir kardeşliğini yaşatalım. Bizi bölecek her türlü duygudan, ihtirastan yüz çevirecek bir hakikat aydınlanması ile kendimize, secdemize, kardeşliğimize dönelim. Biz yokluğunun derin yoksunluğunu yaşadığımız peygamber efendimizin doğumunu onu anlayarak analım. Dağılmış olan gönül dünyamızı onun birleştirici yoluna çevirmeyi kendimize şiar edinelim. Onun yolunda kardeşçe yürümeye devam edelim. Allah, çocuklarımızın yüreklerinden kıyamete kadar efendimizin sevgisini eksik etmesin.dedi.

emrullah işler

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler, Kuran’ı Kerim insanlık için nasıl bir yol gösterici ise aynı şekilde peygamberimizin hayatı da kılavuzdur. Onun içindir ki peygamberimiz anılmaktan ziyade anlaşılmayı hak eden ve bunun mesuliyetini bize yükleyen bir hidayet rehberidir.  Hz. Âdem’den bugüne kadar hepimiz samimiyet sınavına tabi tutulmaktayız. Samimiyet içi dışı bir olmaktır, ikiyüzlülükten uzak durmaktır, aldatmamaktır, aldanmamaktır. Kısacası her işi Allah için yapmaktır. Bu samimiyettir ki birbirini karşılıksız seven, paylaşımcı bir toplumun temelini oluşturmaktadır dedi.

Recep Tayyip Erdoğan istanbul

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kalp sadece bir organ değil, bir et parçası değil, insanın varlık sebebini içinde taşıyan kimi zaman ilmin, aşkın, muhabbetin mekânı; kimi zaman nefretin, kinin zemini olan adeta beden ülkesinin saltanat merkezidir. İman en önce kalpte tecelli eder. İlahi mesajında buyurduğu gibi ‘iman kalbe yazılır’. Allah kalplerde olanı bilendir. İçinizde kalpte olanı açığa vursanız, gizleseniz de Allah ondan dolayı hesaba çeker. Dilediğini affeder, dilediğine azap eder. Kalpte ne varsa dilde, gözde, elde, ayakta, tüm bedende o vardır. Dil neyi söylerse söylesin, el neyi eylerse eylesin eğer iman dilden öteye gitmeyip kalbi kuşatmıyorsa, kalbi tesiri altına almıyorsa, mühürleri kırarak kalbe yazılmıyorsa o gerçek iman değildir. 

kutlu doğum sinan erdem spor salonu sinan erdem kutlu doğum 2014

“Samimiyet, gönül ile bedenin uyumudur, muhabbetidir.”

Samimiyet, kalp ile yani gönül ile dilin tüm bedenin uyumudur, muhabbetidir, birbiriyle sohbetidir. Samimiyet kalbin ve gönlün aynı yöne bakmasıdır. Samimiyet kalpte olanın sahtecilikten, aldatmadan, riyadan uzak şekilde dile, ele ve eyleme yansımasıdır. Her gün Kıbleye yöneliyor ve defalarca ‘Ancak sana kulluk eder ancak senden yardım dileriz’ diyoruz. Her gün defalarca tekrarladığımız bu yakarış dilden kalbe indiği takdirde, bir mana ve bir karşılık ifade eder. Diliyle ‘yalnız sana kulluk ederiz’ deyip, kalbiyle putlara, güce, mal ve evlatlara tamah edenler, takdir edersiniz ki gerçek müminler değildirler. Diliyle milyonlarca kez de olsa ‘ancak senden yardım dileriz’ diyen ama kalbiyle güçten, hırstan, dünya malından, maddi olandan yardım bekleyenler, hiç şüphesiz hem aldatan hem de aldananlardır. Samimiyet üzerinde her zamankinden fazla durmamız, sormamız ve sorgulamamız gereken bir süreçten geçiyoruz. Toplumlar, zaman zaman hayal kırıklığı yaşarlar, toplumlar, zaman zaman aldanırlar, aldatılırlar. Toplumlar, öyle zamanlar olur ki yenilirler, varlıklarını yitirirler, fetret dönemleri yaşarlar dedi.

Program gül takdimiyle sona erdi. 

 Recep Tayyip Erdoğan Kutlu Doğum Haftası din ve samimiyet

Rabbim bizi Kur’an’ın ışığından, Resul-ü Ekrem efendimizin ve onun Ehli Beytinin rehberliğinden ayırmasın. Rabbim milletimizin kardeşliğini, birlik ve bütünlüğünü muhafaza etsin, tüm Müslüman kardeşlerimizi, tüm insanlığı rahmetiyle, bereketiyle kuşatsın. 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1770 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.