logo

Peygamberimize Hakaret Eden Uğur Kutay İvedi Görevden Alınsın!

Peygamberimize Hakaret Eden Uğur Kutay İvedi Görevden Alınsın!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve birçok Sivil Toplum Kuruluşu “Senaryo Yazımı” dersinde paylaştığı görüşleri sebebiyle Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve BirGün yazarı Uğur Kutay hakkında suç duyurusunda bulundu.

Peki, Uğur Kutay ne dedi;

BirGün yazarı ve YTÜ Öğretim Görevlisi Uğur Kutay, Senaryo Yazımı dersinde Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’e (s.a.v.) yönelik, Hazreti Aişe (r.anha) validemizle evliliğine ilişkin imansızca hakaretlerde bulunmuştu.

Uğur Kutay Görevden Alınsın!

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve BirGün yazarı Uğur Kutay, Senaryo Yazımı dersinde konu dışına çıkarak Hz. Peygambere (s.a.v.) hakaretler etmişti. Kutay’a soruşturma açılsa da halen görevden uzaklaştırılmamış olması tepkilere neden oldu.

Uğur Kutuy’dan Peygamber Efendimize Haddini Aşan Sözler!

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, haddini aşan kişi hakkında yaptığı açıklamada: “Bir öğretim üyesi âlemlere rahmet Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’e, bir gazeteci ise ümmetin en şereflileri Kur’an hafızlarına hakaret etmiş. Çok yazık. Keşke anlamaya çalışsaydılar, severlerdi. Yapılan hakaretler için Başkanlık olarak suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v.) yönelik hadsiz ithamlarda bulunarak toplumun büyük bir kesiminin inanç değerlerini alenen aşağılayan, saldıran, kin ve düşmanlığa açıkça tahrik eden Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrt.Görevlisi Dr.Uğur Kutay hakkında suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Herkes haddini bilecek!

Hasbahçe Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve İlahiyatçı Yazar Ayetullah Coşkun ise, “Halkın Bir Kesiminin Benimsediği Dini Değerleri Alenen Aşağılama” suçundan soruşturma başlatılan Uğur Kutay’ın ivedi görevden alınmasını Yıldız Teknik Üniversitesinden, Milli Eğitim Bakanlığımızdan ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan talep ediyoruz! Bu adam hem Peygamberimize hakaret edecek hem de devletimizin üniversitesinden maaş mı alacak? Herkes haddini bilecek” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

971 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.