logo

Pırlangıç Çocuk Şarkıları Albümü Çıktı

Pırlangıç Çocuk Şarkıları Albümü Çıktı

Pırlangıç Çocuk Şarkıları Albümü Çıktı

Berrin Çopur'un PIRLANGIÇ adlı ilk Çocuk Albümü Çıktı
Berrin Çopur’un “PIRLANGIÇ” adlı ilk Çocuk Albümü Kalan Müzik & Z Yapım etiketiyle yayınlandı!

Kağıthane Çağlayan Ziyapaşa İlkokulu Öğretmeni olan ve daha sonra Beşiktaş Tevfik Fikret İlkokulu’na tayini çıkan Sınıf Öğretmeni Berrin ÇOPUR’un iki buçuk yıllık bir çalışmasının ürünü olan “Pırlangıç” adlı albüm “Kalan Müzik” ten çıktı.

Çocuk Albümündeki 14 şarkının tamamı günümüz çocuklarına uygun, dinamik ve farklı yapısı ile dikkat çekiyor. Var olan ve okullarımızda dinletilen çocuk şarkılarının geçmişten günümüze aşama kaydetmesi gerektiğini belirten Berrin ÇOPUR, şarkılarının tematik yapısını doğa sevgisi, cesaret, nezaket, paylaşmak,emek,empati gibi günümüzde hayli örselenmiş duygu ve kavramlar üzerine kurmuştur.

Pırlangıç Çocuk Şarkıları Albümü Çıktı

Berrin Çopur’un iki buçuk yıllık bir çalışmasının ürünü olan “Pırlangıç” adlı albümündeki 13 parçanın söz ve müziği kendisine  aittir. “Bayram Ziyareti” isimli parça ise tüm albümün düzenlemelerini yapmış olan Genco Genç’e ait. 14 Şarkının bitiminde çocukların, orkestrayı arkalarına alıp bütün şarkılara eşlik edebilecekleri bir bölüm bulunuyor.

Pırlangıç-Berrin Çopur

Albümde sanatçıya, albümün prodüktörlüğünü yapmış olan ve albüm çalışmasından sonra vefat eden usta müzisyen Atilla Atalay, Genco Genç, Zeynep Poyraz, Ümmiye Özdem, Emre Can, Cudi Genç, Onur Ayar gibi birbirinden değerli müzisyenler eşlik ediyor.

Pırlangıç Çocuk Şarkıları Albümü

Berrin Çopur bu albümü yapma gerekçesini “Şarkılar güldürür, ağlatır çünkü hayata dair ne varsa anlatır. O yüzden Şarkılar tıpkı masallar gibi hayatta iyi ya da kötü her şeyin anlatıldığı en özgür zemindir. Çocuk şarkıları ise toplumsal hayatın dinamiklerini çocuğa aktaran en etkin araçtır. Eğlenerek hayatı öğrenen çocuk mutludur ve bir çocuğa yakışan en önemli şey mutluluktur.Bu bağlamda “Yağ satarım bal satarım ustam ölmüş ben satarım”  gibi fırsatçılığı değil de ustam hasta  diyerek yardımlaşmayı, “Baltalar elimizde …” gibi var olanı tüketmeye değil de “Fidanlar Elimizde” diyerek  var olanı çoğaltmayı  anlatan şarkıların çocuklara daha çok yakışacağını düşünüyorum” sözleriyle dile getiriyor.

Son olarak Müzisyen ve Öğretmen Berrin ÇOPUR, “Ses çıkararak dönen topaç anlamına gelen “Pırlangıç” albümünün etrafınızda döndükçe çocuklarınızı ve içinizdeki çocuğu heyecanlandırması dileğiyle” dedi.

Berrin Çopur’un çocuk şarkılarından oluşan eğitici ve piyasada eşi benzeri bulunmayan albümü 22 Nisan’da Kalan Müzik bünyesinden satışa sunulmuştur. Tüm müzik marketlerden temin edebilirsiniz.

Hasbahçe Gazetesi olarak; çocuğuna kıymet veren her anne baba bu albümü edinmeli, hatta oturup çocuğuyla birlikte dinlemelidir diyoruz…

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3198 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.