logo

Posta Gazetesi HİÇ OLMADI

Posta Gazetesi HİÇ OLMADI

Posta Gazetesi HİÇ OLMADI

posta manset

Posta Gazetesinden Milli Kahramanlarımıza karşı yapılan ayıp…

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin’in Twitter’de yazmış olduğu yazıyı manşetine taşıyan Posta Gazetesi bir ayıba imza attı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin Twitter’de “Ha tır ve otobüsleri durdurmuşsunuz. Ha Kurtuluş Savaşında cephane taşıyan Nene Hatun’u. Hiç fark yok” demişti.

Posta Gazetesi bugün Manşetinde: Nene Hatun’un Kurtuluş Savaşında değil Osmanlı-Rus Savaşının kahramanıdır diye AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin’e HİÇ OLMADI diye haber yapmıştı.

Posta Gazetesi Acaba kendi ayıbı için şimdi ne diyecek !!!

Manşet yaptığınız haber de Nene Hatun’a ait değil, Erzurumlu Kara Fatma’ya aittir !! Ayrıca Osmanlı-Rus Savaşı da bir Kurtuluş mücadelesidir…

Sanırım bu ayıp size yeter…

İşte Nene hatun ile Kara Fatma’nın resimleri. Yorum sizin…

nene hatun  kara fatma

 

Soldaki Resim Nene Hatun, Sağdaki Resim Kara Fatma’ya aittir.

Nene Hatun (d. 1857 – ö. 22 Mayıs 1955, Erzurum):  Erzurum’daki Aziziye Tabyası’nın savunulmasında çalışarak adını tarihe yazdıran Türk kadını. Aziziye savunmasına 20 yaşlarında gençken, küçük yaştaki oğlunu ve 3 aylık kızını evde bırakarak katılmıştır.

Zatürre hastalığından dolayı 98 yaşında vefat etmiş ve kurtuluş mücadelesini verdiği Aziziye Tabyası’na defnedilmiştir. Türk Kadınlar Birliği tarafından ölümünden birkaç ay önce yılın annesi seçilmiştir.

Kara Fatma (Fatma Seher Erden) : 1888’de Erzurum’da doğdu. Subay Derviş Bey ile evlendiğinde Balkan Savaşı’na katıldı, askerlik hayatını eşi ile birlikte paylaştı. I. Dünya Savaşı’nda Kafkas Cephesi’nde kendi ailesinden dokuz-on kadınla birlikte savaştı. Eşi Derviş Bey’in Sarıkamış’ta şehit olduğu haberini aldıktan sonra memleketi Erzurum’a döndü.  İzmir’in Yunan işgaline uğraması üzerine İzmir’e geçerek kurtuluşu için savaştı.

Fatma Seher Hanım, çavuşluk rütbesiyle başladığı askerlikten üsteğmen rütbesi ile emekli oldu. Emekli maaşını Kızılay’a bağışladı. 2 Temmuz 1955 günü İstanbul’da hayatını kaybetti, Kasımpaşa’daki Kulaksız mezarlığına defnedildi.

Etiketler: » »
2206 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.