logo

POSTACI: Haydi Kağıthane Kan Bağışına

POSTACI: Haydi Kağıthane Kan Bağışına

Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılay’ının ortaklaşa düzenlediği “Kan Bağışı” etkinliği, Kağıthane’nin 4 noktasında 1 Haziran 2023 Perşembe ve 2 Haziran Cuma günü saat: 11.30-20.00 arasında gerçekleştirilecektir.

Kağıthane’nin 4 Noktasında Kan Bağışı Kampanyası Düzenleniyoruz

Konu hakkında görüş aldığımız Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya POSTACI, “Kan, kaynağı sadece insanda olan, üretilemeyen bir maddedir. Yalnızca acil durumlar için değildir, sürekli gereklidir. Kış dönemi ve pandemi nedeniyle ülkemiz genelinde kan stokları azalmıştır. İlçemizde düzenlenecek olan kan bağışı kampanyamıza katılarak ülkemizi bu sorundan hep birlikte kurtarabilirsiniz.

1 Kan 3 Can Demektir

Afet nedeniyle kan stokları kritik düzeyde azalmıştır. Ülkemizde her 15 saniyede bir, birinin kana ihtiyacı olmaktadır. Bağışladığınız 1 ünite kan, laboratuvarda ayrıştırılarak (eritrosit, trombosit, plazma) 3 ayrı hastaya umut olmaktadır. Sadece 15 dakikanızı ayırarak Sizler de 3 kişiye umut olabilirsiniz. Her kan bağışınızda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Sizlerin adına 1 fidan dikilmektedir. Tüm tıbbi malzemeler tek kullanımlık ve sterildir. Kan bağışçısı olmak için; Bağışçı adayının kilosu 50’den fazla, yaşı 18-60 yaş arasında olmalıdır. Tok karnına, kimliğinizle gelerek müracaat edebilirsiniz. İlaç kullanımı ve diğer sağlık hakkındaki sorularınız alandaki doktor tarafından değerlendirilecektir. Türk Kızılay Çapa Kan Bağış Merkezi kan alma ekibi işbirliği ile 1-2 Haziran 2023 (Perşembe-Cuma) tarihlerinde belirlenen meydanlarda olacaktır. Sizlerin değerli bağışlarıyla hastaların kan ihtiyacı karşılanacaktır.

Kan bağışı yapan bağışçılarımıza; Kan Grubu, Hepatit Testleri, Hbsag, Hepatit B, Hepatit C, Sphilis, Nükleik Asit testleri yani bir nevi chek-up yapılmaktadır.

Unutmayın! Bir gün hepimizin kana ihtiyacı olabilir. Sizler de bu kampanyada katkımız olsun, 1 ünite kanla 3 kişi hayat bulsun diyorsanız Kağıthane’nin 4 noktasında düzenlediğimiz kan bağışına destek vermenizi önemle rica ediyorum” dedi.

Her kan kurtarılan üç candır

Hasbahçe Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ayetullah COŞKUN, “Her kan kurtarılan üç candır. Unutmayın bir gün herkese kan lazım olabilir. Kana ihtiyaç duyulduğunda kan bulabilmek için mutlaka kan vermeliyiz bunu teşvik etmeliyiz. Tüm okurlarımızın 1-2 Haziran 2023 tarihlerinde düzenlenecek olan “Kan Bağışı” kampanyasına destek vermesini rica ediyorum” dedi.

Kan Bağışı Noktaları:

1 Haziran 2023 Perşembe
Çağlayan Meydanı
11:30-19:30

1 Haziran 2023 Perşembe
Sultan Selim Mahallesi (Yaşar Doğu Parkı)
12:00-20:00

2 Haziran 2023 Cuma
Gültepe İmam Hatip Ortaokulu Önü
12:00-20:00

2 Haziran 2023 Cuma
Kağıthane Meydanı
11:30-19:30

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
413 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.