logo

Rabia Direnişini Yalnız Bırakmayacağız

Rabia Direnişini Yalnız Bırakmayacağız

Rabia Direnişini Yalnız Bırakmayacağız

Fatih sarachane mısır 529 idam protesto

529 idam kararını protesto etmek için tüm Türkiye’de protesto gösterileri devam ederken Fatih’teki yürüyüşe binler katıldı.

Fatih sarachane mısır 529 idam protesto yürüyüşü

 

Mısır Halkıyla Dayanışma Platformunun çağrısıyla Cuma namazında Fatih Camiinde toplanan binlerce kişi, namazdan sonra buradan kortejler halinde sloganlar ve tekbirlerle Saraçhane’ye kadar yürüdü. Bir ucu Saraçhane’ye ulaştığında diğer ucu Fatih Camii önüne henüz çıkmış olan kortej sırasında yoğun katılıma rağmen mağduriyet oluşmasın diye trafik sadece tek yönlü ve kısa bir süre için kapatıldı. Yürüyüş sırasında esnaf alkışlarıyla, araçla geçenler ise kornalarıyla desteklerini sundular.

Grup Yürüyüş 529 İdam Protesto

Yürüyüşe çeşitli STK’lar, sendikalar, öğrenci grupları, imam hatip okulları, aydınlar ve sanatçılar da kendi pankartlarını, dövizlerini açarak destek verdi. Grup Yürüyüş “Musa’nın Asasıyla Titresin Sehpalar; Ne Kıyamlar Biter Ne Kutuplar, Esmalar!” yazılı bir pankart açarak yürüyüşe destek verdi.

fatih saraçhane

Saraçhane Parkında noktalanan yürüyüş, burada yapılan konuşmalarla devam etti. Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Anadolu Platformu Sözcüsü Ahmet Çamurlu, İHH Başkan Yardımcısı Osman Atalay ve İhvan mensubu Mısırlı milletvekili Adil Reşid birer konuşma yaptılar. Konuşmacılar 529 kişiye 2 celse ve toplam 20 dakikalık bir yargılama neticesinde idam cezası veren Minye mahkemesinin insanlık tarihinin utanç sayfalarında çoktan yerini aldığına dikkat çektiler: “Darbenin hukuku budur! Sokaklarda canlı yayınlarda yüzlerce insanı katleden, slogan atanların üstüne kurşun yağdıran, cezaevi aracında 37 insanı boğanların, işkencecilerin hukuku budur!”

Konuşmaların ardından Grup Yürüyüş, “Ahi Ente Hurrun” ve “Yalla İrhal Ya Beşşar, ” adlı eserlerle katılımcılara seslendi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1712 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.