logo

Merhum Erbakan Hocayı Vefatının 10.Yıldönümünde Rahmetle Minnetle Anıyoruz

Merhum Erbakan Hocayı Vefatının 10.Yıldönümünde Rahmetle Minnetle Anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti 54.Hükümeti Başbakanı ve Milli Görüş Lideri Merhum Prof.Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 10. yılında sevenleri tarafından rahmetle ve minnetle anıldı.

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 10. sene-i devriyesi münasebetiyle 26 Şubat 2021 Cuma günü İstanbul Ayasofya Cami-i Kebir’de akşam namazını müteakip düzenlenen programla ve 27 Şubat Cumartesi günü kabri başında okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla anıldı.

Erbakan Vakfı İstanbul Şubesinin düzenlediği programlara Erbakan’ın ailesi, sevenleri, parti ve vakıf üyeleri, vatandaşlar ve çok sayıda üst düzey misafirler katıldı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve Necmettin Erbakan’ın oğlu Dr. Fatih Erbakan, Erbakan Vakfı tarafından Ayasofya Cami-i Kebir Camiinde düzenlenen programda açılış konuşması yaptı.

Zincirler Kırıldı Ayasofya Açıldı

Dr. Fatih Erbakan, “Merhum Erbakan hocamızın yıllarca mücadele ettiği, “Zincirler Kırılsın Ayasofya Açılsın” sloganı ve hedefiyle gençlerimizi ve bütün milletimizi harekete geçirdiği Ayasofya-i Kebir Caminde, vefatının 10. yıl dönümünde kuran tilaveti gerçekleştiriyoruz. Cenab-ı Allah’a sonsuz şükürler olsun”

Ferasetiyle milletimize yıllarca pusula olmuştur

Bir defa çok sık defa ifade ettiğimiz gibi kendisi hidayeti ve ilmi, kendi bünyesinde birleştiren bir insandı. Hidayet ve ilim en üst seviyede bir kimsede olduğu zaman o insana Cenab-ı Allah feraset nimetini bahşediyor. Bu nedenle ferasetiyle yıllar boyu hem milletimize hem de bütün İslam âlemine adeta bir pusula vazifesi görmüş, yön göstermiş bir kimseydi. Allah kendisinden binlerce kez razı olsun.

Adaleti ve bereketi tesis eden bir liderdi

Sadece feraset özelliği değil, aynı zamanda dirayeti, aynı zamanda merhameti, aynı zamanda nezaketiyle bütün insanlara örnek olan şahsiyetti. Aynı zamanda da cesaretiyle bütün insanlara örnek olan bir şahsiyetti. Yine bugün bütün milletimizin de ifade ve tasdik ettiği gibi iş başına geldiği zaman adaleti ve bereketi tesis eden, hâkim kılan bir devlet adamı olarak, bir lider olarak nam salmıştı.

O bir örnek Müslüman örnek bir dava adamıdır

Necmettin Erbakan, örnek bir insan, örnek bir Müslüman, örnek bir mücahit, örnek bir hayat ve gerçek bir dava adamıdır. Gerçekten de örnek almamız gereken bir kimseydi. Cenab-ı Allah bu güzel hasretleri, bu güzel özellikleri bizlere de nasip eylesin. Rabbim, onu andığımız ve arkasından Hatim-i Şerifler ve dualar okuduğumuz kadar, aynı zamanda onu anlamayı ve yürüdüğü yolda yürümeyi inşallah cümlemize nasip eylesin” dedi.

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, 27 Şubat Cumartesi günü de kabri başında dualarla anıldı.

Hasbahçe Gazetesi olarak Erbakan Hocamıza gani gani rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ülkemiz için efsane hizmetlerin yapılmasına vesile olmasından dolayı Allah razı olsun, O’nu anmanın yanında anlamayı ve O’nun yürüdüğü yolda yürümeyi cümlemize nasip eylesin. Ruhuna bir fatiha okuyup hediye edelim inşallah.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
757 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.