logo

Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan

Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan

Ramazan ayı, şeytanların zincire vurulduğu, başının rahmet, ortasının mağfiret, sonunun da cehennemden kurtuluş olduğu Peygamberimiz (s.a.v.) tarafından haber verilen bir aydır. On bir ayın sultanıdır. Diğer aylarda yapılan işlere bir sevap veriliyorsa, bu ayda bin hatta otuz bin sevap verilir. Ümitsizlerin ümitli hale geldiği, ümitlilerin ümidinin arttığı, affın, rahmetin sağanak yağmurlar gibi üzerimize yağdığı bir aydır.

Ramazan ayı geldi rahmet ayı geldi, günahlardan bağışlanma ayı geldi, küslerin barıştırıldığı, fakirlerin anımsandığı ay geldi.

Kur’an-ı Kerimin yeryüzüne hâkim kılındığı her evden yüksek sada ile işitildiği ve bu vesileyle evlerin nur ve bereketle dolduğu ay geldi. Teravihlerde camilerin dolduğu, gönüllerin Allah Allah sesleriyle çoştuğu ay geldi.

Ramazan orucu, Hicret’in ikinci yılı farz kılınmıştır. Sağlıklı, gücü takati yerinde ve mukim olan herkese farzdır. Orucun, insan hayatı, toplum hayatı, insanın terbiyesi, Kur’an’ın inmesi ve Allah’ın Rab sıfatının tecellisi açısından pek çok hikmet ve faydaları vardır.

Oruç Tut, Sıhhat Bul

Ramazan’da, bütün mü’minler oruç tutarak, Allah’ın vermiş olduğu nimetlere karşı toplu bir şükür eda ederler. Toplu yapılan dualar, şükürler, ibadetler Allah katında daha makbuldür. Oruç da böyle kabule layık bir ibadettir. Oruç ibadetiyle beraber yapılan dualar, ibadetler ve çalışmalar Allah katında daha makbul hale gelecektir. Hayırlar artacak, rızıklar bereketlenecektir.

Gözlerimizin yanlışa bakmaktan, kulaklarımızın yanlışı işitmekten, burnumuzun yanlış kokuları almaktan, hatta hayallerimizin yanlış fikriyatları düşünmekten halas olduğu ay geldi. Ruhun cesede, aklın mideye, kalbin nefse hâkim olduğu ay geldi.

Allah, oruç tutanların sevabı bana aittir diyor. Demek ki, oruca Allah büyük sevaplar takdir etmiş ki onu hemen söylemiyor, kuluna sürpriz yapmak istiyor. Bu sürprizle kim karşılaşmak istemez ki!

Bu vesileyle, herkesin Ramazan Ayını tebrik eder, hidayete muhtaçların hidayetine, günahkârların affına, derecelerinin yükselmesine vesile olmasını Rahmeti sonsuz Rabbimizden niyaz ederiz.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

464 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.