logo

Ramazan Davulcusu Güzel Manileriyle Kağıthane Halkına Hizmet Verdi

Ramazan Davulcusu Güzel Manileriyle Kağıthane Halkına Hizmet Verdi

Kağıthane’de Ramazan ayının vazgeçilmez geleneğini sürdüren ramazan davulcuları, ilçenin birçok noktasında Ramazan ayı boyunca sokak sokak dolaşarak vatandaşları sahur yapmaları için uyandırdı.

Hem davul çaldı hem mani okudu

Kağıthane’nin Harmantepe Mahallesinde yaşayan Aykut KOCAKURT da mahallesinde ramazan ayı boyunca sahur vakitleri için tokmağını davuluna vurdu. 13 yıldır davulculuk yapan Kocakurt, yaklaşık her gün 1 saat boyunca davul çalıp, mani okuyup mahalle sakinlerinin uyanmasına yardımcı oldu.

Gücüm yettiğince davul çalmak istiyorum

Ramazan ayı boyunca elindeki tokmağıyla boynuna astığı davulu döven ve insanları uyandıran Aykut KOCAKURT, “Ramazan ayı boyunca davulumu çalıp, vatandaşları uyandırıyorum. İlk başladığımda çekiniyordum. Acaba insanlar rahatsız mı olacak diye korkuyordum. Davula tam olarak vurmuyordum da orta vuruyordum bana bir şey demesinler, bağırmasınlar diye. Yani diyorlardı ki; bebek yatıyor şu yatıyor bu yatıyor diye. Ama ondan sonra alıştılar. Tamam dediler bizim davulcumuz geziyor. Bu artık benim görevim oldu.

İnsanları sahura kaldırdığım zaman çok mutlu oluyorum. Gece saat 02.00 sıralarında kalkıyorum. Davulumu omzuma asıyorum. Davul çalarak mahallemi sokak sokak geziyorum. Girilmedik sokak bırakmıyorum. 13 yıldır aralıksız olarak Harmantepe mahallesinde ramazan davulculuğu yapıyorum. Davul çalmak öyle kolay bir şey değil. 10 kilo davul mahalle bitinceye kadar 100 kilo oluyor. Bir de sesim de güzel olduğu için mani okumadan geçemiyorum. Ben o davulu çalarken mani okumazsam mahalle sakinleri başka davulcu sanıyor. Bu diyorlar Aykut abi değil mani okumadı. Ben yaptığım işle gurur duyuyorum. Gücüm yettiğince her Ramazan sahurlardan önce davul çalmak istiyorum” dedi. 

Söylediği Maniler:

“Günâhın olsa yığın,
Yine’de O’na sığın.
Gazabından fazladır,
Rahmeti Allah’ımın.”

“Harmantepe cami direk ister,
Söylemeye yürek ister.
Benim karnım toktur amma,
Davulcu Aykut börek ister.”

“İşte geldi gidiyor,
Mutlu günler bitiyor.
On bir Ayın Sultanı,
Bize vedâ ediyor.”

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler:
276 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.