logo

Türk Edebiyatının Usta Kalemi Rasim Özdenören Vefat Etti

Türk Edebiyatının Usta Kalemi Rasim Özdenören Vefat Etti

Türk edebiyatının usta kalemi, Yedi Güzel Adam’ın hayattaki son temsilcisi, “Gül Yetiştiren Adam” Rasim Özdenören vefat etti. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Edebiyat camiasına sabırlar diliyoruz. Mekânı cennet, makamı âli olsun.

Bir süredir Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören Rasim Özdenören, 82 yaşında hayatını kaybetti. Rasim Özdenören, yarın Eyüp Sultan Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından sonra aile kabristanına defnedilecek.

Gül Yetiştiren Adam Hakka Yürüdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Edebiyatımızın büyük ustalarından, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi, “Gül Yetiştiren Adam” Rasim Özdenören’in vefatını teessürle öğrendim. Sayın Özdenören’e Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve tüm edebiyat camiasına başsağlığı diliyorum” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “Ankara Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi görmekte olan yazar, öykücü ve düşünür Rasim Özdenören aramızdan ayrıldı. Ağabeyimizi kaybettik. Üstadımızı kaybettik. O, Yedi Güzel Adam’ın bu hayattaki sonuncusuydu. Hepimizin başı sağ olsun. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: “Okuyup anlamak, bilmek gerek. Çünkü insan en çok bilmediğine düşmandır” diyen, edebiyat ve düşünce dünyamızın güzel insanı Rasim Özdenören bugün Hakk’ın rahmetine kavuştu. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Fikir dünyasının öncülerinden, kitaplarıyla, duruşuyla, yaşayışıyla “Müslümanca düşünme” ve “Müslümanca yaşama”nın güzide bir örneği olan Rasim Özdenören’e Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve edebiyat camiasına başsağlığı dileklerini iletti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmur Özer: Fikriyatımızın ‘Gül Yetiştiren Adam’ını kaybetmenin hüznü içindeyiz. Türk edebiyatının öncü ve güçlü kalemlerinden Rasim Özdenören’e Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ayetullah COŞKUN ise “7 güzel adamın son temsilcisi, edebiyat ve kültür dünyamızın önemli ismi, düşünce ve fikir adamı üstad Rasim Özdenören vefat etmiştir. Rasim Özdenören bizleri şimdiye kadar inşa etti ve bundan sonra da etmeye devam edecek inşallah. Merhuma Allah’tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Mekânı cennet olsun” dedi.

Rasim Özdenören bizleri inşa etti ve etmeye de devam edecek inşallah.

Rasim Özdenören’den İbret Dolu Sözler:

* Okuyup anlamak bilmek gerek çünkü insan en çok bilmediğine düşmandır.

* Müslüman çağın gözüyle İslam’a bakmaz, İslam’ın gözüyle çağa bakar.

* Allah’tan başkasına kulluk edeni Allah her şeye kul eder.

* Yakınmak, ömrün bir parçasını boşuna harcamaktır.

* Söz çok, ama sözlerle oyalanacak vakit yok.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » »
1078 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.