logo

REFAH PARTİSİ Yasağı Kaldırılsın

REFAH PARTİSİ Yasağı Kaldırılsın

REFAH PARTİSİ Yasağı Kaldırılsın

Erbakan Vakfı Genel Merkezi, 16 Ocak 1998 tarihinde 28 Şubat post modern darbe sonucu kapatılan Refah Partisi’nin açılması için basın açıklaması yaparak, TBMM Millet Vekillerini göreve davet etti.

Basın Açıklaması: 

REFAH PARTİSİ YASAĞININ KALDIRILMASI İÇİN

TÜM TBMM ÜYELERİNİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Malumunuz vechile, Refah Partisi, Başbakan Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ın basiretli idaresi altında ekonomik ve sosyal alanlarda ve D-8’in kuruluşunda kaydetmiş olduğu önemli gelişmeler Türkiye’de ve İslam Âleminde büyük hayranlık uyandırmıştır. REFAHYOL döneminde başlatılan tarihi hamleler köklü milli ve manevi geleneklerimize uygun şekilde Türkiye’nin kalkınması için, üretim ekonomisinin yeniden canlandırılması ve işsizliğin ortadan kaldırılması için bütün kaynakların en etkili şekilde kullanılması gerektiği yönündeki kalıcı çözüm şekillerinin bulunması için büyük gayretler sarf edilmiştir. 54. Hükümetin Başbakanı Prof.Dr. Necmettin Erbakan, Türk ekonomisinin dış kaynaklara olan bağımlılığının azaltılması için de çok ciddi adımlar atmıştır.

54. Hükümetin başbakanı Prof Dr. Necmettin Erbakan, dış politikada, farklı sosyal sistemlere bağlı Müslüman ülkeler arasında dostane ve kardeşçe ilişkilere büyük önem vermiş, Türkiye ile komşuları arasında iyi komşuluk münasebetlerini geliştirme yolunda başarılı adımlar atmış, bu suretle bölgemizde ve dünyada barışa hizmet yolunda büyük katkılar sağlamış ve D-8 Teşkilatını da kurarak dostane ve kardeşçe münasebetlerin kalıcı olmasına büyük gayret göstermiş, bölgemizin barış ve istikrarı için tecrübe ve tavsiyelerini aktarmış, bölgede sıkı işbirliği kanallarının açık tutulması ve Batılı güçlerin emperyalist emellerinin onunun kesilmesi için kapsayıcı ve kucaklayıcı politikaları devreye sokmuştur.

Dolayısıyla, Türkiye’nin “Yeniden Büyük Türkiye” noktasına gelebilmesi için her alanda büyük atılımlar başlatmış, ortaya koyduğu “havuz sistemi”, “denk bütçe” gibi çözüme yönelik adımlarla da büyük başarılara imza atmıştır.

Her alanda sağlanan bu gelişmeler dikkate alındığında, Türkiye’nin istikrarlı bir kalkınma gayreti ile müreffeh bir geleceğe doğru yol almaya başladığı herkes tarafından takdirle karşılanmıştır.

Bütün bu gelişmeler karşısında Türkiye’nin önünün tıkanması ve gelişmesinin engellenmesi amacıyla dış güçler harekete geçmiş ve demokratik seçimle iktidara gelen, milletin çoğunluğunun iradesine dayanan ve Türkiye’nin kalkınması için programlarını uygulamaya koyan REFAHYOL Hükümeti, senaryosu tamamen dış güçler tarafından yazılmış 28 Şubat post modern darbesiyle ve bunun uzantısı olan çeşitli politik engellemelerle görevden uzaklaştırılmış daha sonra da 16 Ocak 1998 tarihinde Türkiye’nin en büyük partisi olan Refah Partisi kapatılmıştır.

20 yıl önce bugün kapatılan Refah Partisi, hala demokrasinin bir ayıbı olarak yasaklı konumunu sürdürmektedir. 28 Şubat ile ilgili mahkemeler devam ederken, asıl 28 Şubat post modern darbe sonucu kapatılan Refah Partisi’nin üzerindeki yasağın kaldırılması için bir an önce TBMM’nde grubu bulunan tüm siyasi partileri göreve davet ediyoruz.

TBMM’nin tüm muhterem üyelerinin ve istisnasız olarak tüm siyasi partilerin demokrasinin bir ayıbı olan bu hususta gösterecekleri basiret, itidal ve tesanütten dolayı kendilerine şükranlarımızı arz etmeyi önemli bir görev sayıyoruz.

Erbakan Vakfı Genel Merkezi

 

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
1261 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.